11:36 09.05.2021

Альянс сам оголосить формат і порядок денний саміту НАТО, коли прийде час - офіційний представник

2 хв читати
Альянс сам оголосить формат і порядок денний саміту НАТО, коли прийде час - офіційний представник

Північноатлантичний альянс сам оголосить як формат, так і порядок свого майбутнього саміту, запланованого на 14 червня в Брюсселі, коли для цього прийде час, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" офіційний представник НАТО.

"Формат і порядок денний саміту НАТО 14 червня будуть оголошені ближче до дати. Як сказав генеральний секретар, у лідерів НАТО буде змістовний і далекоглядний порядок денний, в основі якого буде ініціатива НАТО 2030", - сказав співрозмовник агентства, коментуючи поширювану інформацію про можливий формат і порядок денний заходу.

Зокрема, заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква, говорячи про те, що саміт выдбудеться без участі України, сказав, що на порядку денному засідання є питання можливого надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ), так само як і не виключив, що союзники можуть переглянути рішення і запросити Київ на саміт.

Відповідаючи на запитання, чи буде предметом обговорення надання Україні ПДЧ, представник НАТО сказав: "Щодо членства НАТО проводить політику відкритих дверей, і союзники по НАТО підтримують свої рішення, ухвалені на саміті в Бухаресті в 2008 році (надати членство Україні і Грузії, коли для цього прийде час – ІФ)".

"Водночас ми очікуємо, що Україна продовжуватиме приділяти увагу внутрішнім реформам, консолідувати свої демократичні інститути, зміцнювати верховенство права і розвивати свій оборонний потенціал відповідно до стандартів НАТО", - деталізували в Альянсі бачення ситуації.

У зв'язку з цим представник НАТО запевнив, що Альянс продовжить підтримувати Україну, "допомагаючи зміцнювати потенціал її збройних сил, а також проводячи більш широкі реформи, які допомагають країні просуватися вперед в її євроатлантичних прагненнях".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА