14:32 15.04.2021

Чернівецька та Львівська області можуть вийти з "червоної" зони вже наступного тижня - KSE

1 хв читати
Чернівецька та Львівська області можуть вийти з "червоної" зони вже наступного тижня - KSE

Чернівецька та Львівська області незабаром зможуть вийти з "червоної" зони, повідомив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко під час прес-брифінгу в Києві в четвер.

"Чернівецька та Львівська області вже наступного тижня можуть вийти з "червоної" зони епіднебезпеки. При цьому Львівська область має збільшити рівень тестування на 50%. Близькі до виходу також Харківська й Одеська області. Потрапити в "червону" зону може Дніпропетровська область", - сказав він.

За словами Ганиченка, Київ може вийти з "червоної" зони одночасно з завершенням посилених карантинних обмежень (30 квітня).

Він додав, що ситуація з COVID-19 в Україні стабілізується.

"Рівень госпіталізацій в Україні за тиждень знизився на 11%, виписки продовжують зростати й перевищують рівень госпіталізації. Завантаженість ліжок почала йти на спад. Показник смертності також стабілізувався", - сказав він.

При цьому Україна залишається серед п'яти великих країн Європи з найбільш критичною ситуацією з COVID-19 і продовжує бути на третьому місці серед великих країн Європи за рівнем смертності. Рівень тестування підвищується, але його необхідно збільшити втричі-вчетверо, щоб вийти на 5% коефіцієнта виявлення (нині в Україні 18%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА