13:45 04.05.2021

У Житомирській області відзначається спад захворюваності коронавірусом, виконано умови для виходу з "червоної" зони - Ляшко

2 хв читати
У Житомирській області відзначається спад захворюваності коронавірусом, виконано умови для виходу з "червоної" зони - Ляшко

Упродовж останнього місяця в Житомирській області спостерігається стійке поліпшення епідеміологічної ситуації - щотижнева кількість нових випадків захворювання COVID-19 зменшилася за останній місяць утричі, за останній тиждень спад захворюваності становить -28%, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Крім того, знижується кількість нових госпіталізацій підтверджених і підозрілих випадків захворювання COVID-19 - за останній місяць кількість нових госпіталізацій до "ковідних" лікарень області зменшилася вдвічі, а за останній тиждень - на 21%.

Відзначається також стабілізація ситуації з захворюваністю грипом і ГРВІ - якщо місяць тому епідпоріг був перевищений на 40%, то наразі перевищення становить 5% і продовжує знижуватися.

"Таке поліпшення епідситуації в Житомирській області стало можливим завдяки призначеним карантинним обмеженням з 3 березня 2021 року. Станом на 4 травня 2021 року в Житомирській області виконано всі умови для виходу з "червоного" рівня епідемічної небезпеки", - зазначив Ляшко.

Зокрема, завантаженість ліжок із киснем становить 39% за цільового показника 65%, рівень госпіталізації за останні 7 днів на 100 тис. населення становить 59 осіб (за цільового показника в 60 осіб), динаміка рівня госпіталізацій менша за цільовий показник у +50% і становить -21%. Коефіцієнт виявлення випадків інфікування впродовж останніх 7 днів є меншим за цільовий показник у 20% і становить 16%. Охоплення тестуванням упродовж останніх 7 днів на 100 тис. населення перевищило цільовий показник в 300 осіб на 100 тис. населення і становить 794 людини на 100 тис. населення.

У зв'язку з перевищенням епідпорога захворюваності грипом і ГРВІ на 5% у Житомирській області має бути встановлений "помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки. В разі стабілізації показника захворюваності грипом і ГРВІ регіон автоматично зможе перейти до "жовтого" рівня епідемічної небезпеки.

Зазначається, що поліпшення епідситуації спостерігається також у Запорізькій, Полтавській, Хмельницькій і Чернігівській областях. У разі збереження позитивної динаміки ці регіони можуть вийти з "червоного" рівня епідемічної небезпеки вже найближчими днями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА