19:39 04.05.2021

В Україні розроблено три прототипи вакцин від Covid-19

2 хв читати
В Україні розроблено три прототипи вакцин від Covid-19

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данілов повідомив про розробку українськими вченими трьох прототипів вакцин від коронавірусної інфекції Covid-19.

"Україна має необхідний науковий потенціал для розробки власної вакцини від COVID-19, і три групи вітчизняних вчених вже розробили прототипи вакцин. Для завершення доклінічних випробувань необхідна лабораторія відповідного класу захисту BSL-3", - написав Данілов у своїй колонці на сайті видання "Українська правда" у вівторок.

Він також розповів, що держави виграли час, щоб дати можливість ВООЗ, ООН, Світовому банку та іншим міжнародним організаціям "консолідувати міжнародні активи, акумулювати ресурси, відновити зв'язки і почати наступ".

"Результатом об’єднаних зусиль людства стали проривні наукові результати, зокрема, не тільки у подоланні епідемії та розробці вакцин, але і у багатьох інших супутніх областях. Наприклад, був зроблений важливий крок на шляху боротьби з онкологічними захворюваннями. Таким чином, важливість розвитку і збереження національних держав при одночасному поглибленні транснаціональних міжнародних зв’язків – ще один урок пандемії", - зазначив Данилов.

Секретар РНБО також розповів, що отримав інформацію про появу в Китаї небезпечного невідомого вірусу ще перед новим 2020 роком, і вже тоді була зафіксована спроба купити і вивезти з України через підставні фірми максимально можливу кількість засобів захисту - масок, рукавичок і протиепідемічних комплектів.

"Уже тоді стало зрозуміло, що попереду буде бій, він буде важким, іноді без правил. Ми його прийняли, і ми його не програли", - резюмував Данілов.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА