17:39 07.05.2021

В індійському штаті Гоа в половини тих, кого тестують на COVID-19, знаходять коронавірус

2 хв читати
В індійському штаті Гоа в половини тих, кого тестують на COVID-19, знаходять коронавірус

Результати аналізів на наявність коронавірусу COVID-19, що проводяться в штаті Гоа на південному заході Індії, свідчать, що приблизно кожен другий тестований інфікований цим вірусом, повідомляє у п'ятницю телеканал CNN.

Міністр охорони здоров'я штату Вішваїт Рейн заявив, що у п'ятницю рівень позитивних результатів аналізів на COVID-19 у штаті сягнув нового рекорду - 51,4%.

"Ми робимо все можливе. Ми наростили наші можливості з тестування, щоб нам не довелося чекати, доки хто-небудь тестуватиметься вже за наявності симптомів", - сказав міністр.

Він зазначив, що влада штату на тлі погіршення епідеміологічної ситуації розглядає можливість упровадити локдаун на підвідомчій території. Міністр також повідомив, що система охорони здоров'я штату вже перевантажена, і тепер необхідно знизити рівень захворюваності.

За словами міністра, з грудня 2020 року по лютий 2021 року в Гоа не було жодних обмежень, і в цей штат - відомий туристичний напрямок - масово приїжджали люди з усієї Індії. При цьому заходи безпеки не дотримувалися, а наплив туристів збігся з найважливішим індуїстським святом Дівалі.

Згідно з даними CNN, у Гоа за четвер виявили понад 3,8 тис. випадків вірусу - максимальний показник для штату від початку пандемії. Загалом у Гоа зробили вже понад 690 тис. тестів; населення штату, за останнім переписом від 2011 року, становило близько 1,5 млн осіб.

На сьогодні у світі друге місце за кількістю захворілих посідає Індія, де кількість підтверджених випадків COVID-19 продовжує зростати високими темпами. За минулу добу кількість захворілих збільшилася на 414 тис. 188 випадків і сягнула 21 млн 491 тис. 598. Кількість померлих за добу становила 3 тис. 915, а загальна кількість летальних випадків зросла до 234 тис. 83.

Західні ЗМІ зазначають, що на тлі нинішньої хвилі коронавірусу уряд прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді стикається з вимогами з боку опозиції, суддів Верховного суду та медичних експертів упровадити в країні загальнонаціональний жорсткий локдаун, незважаючи на супутні економічні втрати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА