11:13 08.05.2021

Зеленський: День пам'яті та примирення відзначається не як заміна 9 травня, а для того, щоб повніше розуміти історію

2 хв читати
Зеленський: День пам'яті та примирення відзначається не як заміна 9 травня, а для того, щоб повніше розуміти історію

Президент України Володимир Зеленський у День пам'яті та примирення наголосив, що цей день відзначається для того, щоб повніше розуміти та зберігати загальну для всіх історію.

"Коли ми говоримо "ніколи знову", маємо на увазі передусім дуже конкретне "ніколи не забути". Тому й відзначається в багатьох країнах цей День - пам'яті та примирення. І в нас це не на заміну 9 травня, а для того, щоб зберегти й зрозуміти історію повніше. Бо вона - спільна, одна на всіх у світі", - написав Зеленський у Telegram-каналі у суботу.

"Щоб ніколи не забути, що нацизм був абсолютним злом. І будь-хто з тих, хто намагається виправдовувати його, заслуговує лише на засудження. Ніколи не забути, що українці воювали разом із десятками народів проти нацизму. Разом із росіянами, поляками, білорусами, євреями, грузинами, вірменами, британцями, американцями, французами та багатьма іншими. І точно не для того, щоб війна забирала життя наших людей 76 років потому", - додав президент.

Він нагадав, що Друга світова війна стала найстрашнішою в історії людства, і саме тому були створені міжнародні інституції та правила для підтримки глобального миру.

"І щоб ніколи не забути, що мир втрачається надзвичайно легко. І це справжнє щастя, коли вдається його відновити. Пам'ятаємо. Перемагаємо. І цінуємо життя. Вічна пам’ять загиблим у Другій світовій війні! Ніколи знову!" - підсумував президент.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА