13:06 18.02.2021

У Кривому Розі прикрили дві нарколабораторії

2 хв читати
У Кривому Розі прикрили дві нарколабораторії

 У Дніпропетровській області правоохоронці затримали членів угруповання, яке налагодило роботу двох лабораторій з виготовлення метамфетаміну та мережу його збуту в регіоні, повідомляє прес-служба Національної поліції в четвер.

"Поліцейські встановили, що організував наркобізнес 41-річний житель Кривого Рогу. Допомагали йому ще шестеро осіб. Зловмисники налагодили потужне виробництво метамфетаміну й розгалужену мережу його збуту серед жителів міста та області, а також серед жителів Кропивницького", - зазначають правоохоронці.

Вони пояснюють, що на території Кривого Рогу функціонували дві лабораторії з виготовлення наркотиків (одна розміщувалася в приміщенні в Покровському районі, друга - в гаражі в Саксаганському районі), які розповсюджувалися за допомогою системи "закладок" і "з рук у руки", а також через наркодилерів.

За один грам "товару" зловмисники отримували 1500 грн. Розрахунки здійснювалися і в безготівковій формі, і готівкою.

Потужності лабораторій давали змогу виготовляти щомісячно близько 2000 доз, які приносили організаторові понад 3 млн грн прибутку. Отримані від злочинної діяльності кошти він розподіляв між усіма учасниками угруповання.

16 лютого поліцейські з залученням спецназу затримали організатора й одного з учасників угруповання, припинивши діяльність нарколабораторій.

За результатами проведення 30 санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили партію готового до продажу метамфетаміну на суму 600 тис. грн, а також лабораторне обладнання, сировину для його виготовлення, 200 банківських карток, 30 мобільних телефонів, автомобілі зловмисників, зброю і гроші в різній валюті.

Наразі двом особам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Якщо їхню провину доведуть, їм загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА