23:12 08.04.2021

Заступник голови ОП: Після відновлення в квітні поставок в Україну вакцин проти Covid-19 кількість вакцинацій населення зросте в десятки разів

2 хв читати
Заступник голови ОП: Після відновлення в квітні поставок в Україну вакцин проти Covid-19 кількість вакцинацій населення зросте в десятки разів

Заступник голови офісу президента України Кирило Тимошенко заявив про можливість збільшення кількості вакцинацій населення в десятки разів після поставок у квітні в Україну вакцин у рамках міжнародної ініціативи "COVAX", а також додаткових партій індійської вакцини "Covishield" і китайської "Sinovac".

"Ми вже побудували систему...працюють мобільні групи, ми підключили минулого тижня стаціонарні пункти вакцинації, які можуть дійсно робити в десятки разів більше вакцинацій на добу. Таких повільних темпів вакцинації в Україні у подальшому не буде. Вони були обумовлені тим, що нам було недостатньо кількості вступників з-за кордону вакцин", - заявив Тимошенко в ефірі радіо "Новий час".

"Ми показали за 2 тижні, що ми можемо з кількості 1 тис. вакцин (на добу - ІФ) робити 20 тис. Далі нам вже необхідні поставки (вакцин - ІФ). Ми будемо з 20 тис. збільшувати до 40 тис.", - додав він.

За словами Тимошенка, "очікуються поставки вакцин за контрактами, підписаними з виробниками в рамках міжнародної ініціативи "COVAX", а також додаткової партії індійської вакцини "Covishield" і китайської "Sinovac".

"Терміни дійсно трохи зсуваються, але у квітні у нас будуть поставки, дуже сподіваємося на це", - зазначив заступник керівника Офісу президента.

Він також зазначив, що "якщо план вакцинації не буде виконано, то відповідальність лежатиме на міністрі охорони здоров'я та Кабінеті міністрів України".

Як повідомлялося, 6 квітня Володимир Зеленський заявив про укладення контракту з корпорацією "Pfizer" на поставку в Україну 10 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу. Перші партії зазначеної вакцини будуть орієнтовно поставлені в найближчі місяці, інші протягом 2021 року.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА