15:41 09.04.2021

"Батьківщина" розпочинає організацію проведення референдумів щодо п'яти питань, серед яких продаж с/г землі

2 хв читати
"Батьківщина" розпочинає організацію проведення референдумів щодо п'яти питань, серед яких продаж с/г землі

Партія "Батьківщина" розпочинає організацію проведення референдумів щодо п'яти питань, серед яких продаж землі сільськогосподарського призначення.

"Ми сьогодні оголошуємо, що ми розпочинаємо організацію проведення референдумів щодо п'яти питань. Перше питання найважливіше - чи згоден український народ продати сільськогосподарську землю", - заявила лідерка фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко на прес-конференції у п'ятницю.

За словами Тимошенко, на другий референдум планується винести питання: "Чи згодні сьогодні люди, щоб було продано всю стратегічну власність України".

Вона нагадала, що наразі 120 науково-дослідних інститутів, дослідних станцій виставлені на продаж, "просто як приміщення і шматочки землі".

Тимошенко повідомила, що третє питання, яке "Батьківщина" має намір винести на всенародне обговорення, - чи підтримує українське суспільство, щоб український газ, який є власністю українського народу і який видобуває державна компанія, щоб він за ціною 30% прибутку постачався громадянам України для побутових потреб - "саме за ціною видобутку, за собівартістю плюс 30% прибутку".

"Четверте питання, який ми хочемо поставити на референдум, - це питання, чи підтримують люди легалізацію грального бізнесу", - розповіла Тимошенко.

За її словами, "Батьківщина" також пропонує винести на референдум питання легалізації марихуани.

Тимошенко пояснила, що "це буде, по суті, п'ять паралельних референдумів".

За її словами, "Батьківщина" знайшла механізм, який дасть змогу провести ці референдуми майже одночасно. Вона повідомила, що "Батьківщина" вже розробила план-графік проведення референдумів, перший пункт якого - створення ініціативної групи та збори її учасників.

"Ми як команда вже провели всі необхідні навчання у всій країні, як, згідно з чинним законодавством, проводити референдум", - розповіла лідерка "Батьківщини".

Тимошенко також зазначила, що наразі до ініціативної групи вже входять майже 10 тис. осіб. Вона висловила впевненість, що незважаючи на складну процедуру проведення референдуму, яку закладено в законі про всеукраїнський референдум, "Батьківщина" зробить усе, щоб їх провести.

"Ми на власні очі побачимо, ... наскільки щирий був президент ... наскільки правильний закон і наскільки для людей доступне проведення референдуму", - підсумувала Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА