12:49 17.04.2021

Тимошенко про Яворівського: він був із когорти тих, хто стояв біля витоків сучасної української державності

2 хв читати
Тимошенко про Яворівського: він був із когорти тих, хто стояв біля витоків сучасної української державності

Голова партії "Батьківщина" і народний депутат від однойменної фракції Юлія Тимошенко висловила співчуття у зв'язку зі смертю українського письменника, політичного і громадського діяча Володимира Яворівського, зазначивши, що він був справжнім патріотом, для якого Україна завжди була понад усе.

"Пішов з життя наш добрий друг Володимир Яворівський ... Неймовірно сумно. Невимовно. Ми разом пройшли велику частину політичного життя. Плече до плеча, серце до серця. Завжди пишалася таким колегою. Щирий, палкий, мудрий. Майстер слова. Справжній патріот, для якого Україна завжди була понад усе, як би банально не звучали зараз ці слова", - написала Тимошенко на своїй сторінці в Facebook.

Також вона наголосила, що Яворівський "був з когорти тих, хто стояв біля витоків сучасної української державності".

"Один із засновників Народного Руху, саме він зачитав у Верховній Раді історичний Акт проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року. І далі все життя працював на те, щоб Україна квітла, розвивалася, ставала сильною, по-справжньому демократичною...",- додала Тимошенко.

" І весь час творив. Художні твори – романи, повісті, оповідання. Статті. Виступи. Його авторську програму "20 хвилин з Володимиром Яворівським" на "Українському радіо" чув, напевно, кожен українець ... дуже, дуже шкода ... Спочивайте з миром, Володимире Олександровичу ...Дякую Вам за все", - підсумувала вона.

Яворівський у 1964 році закінчив ОДУ імені І. І. Мечникова, працював у ЗМІ, член Спілки письменників України з 1971 року. У 2001-2011 рр. — голова Національної Спілки письменників України.

Яворівський - один з головних засновників Народного Руху України, у 1989 році очолював його Оргкомітет з проведення установчого з'їзду. У 1989-1991 роках — народний депутат СРСР від м.Києва, член Міжрегіональної депутатської групи Сахарова.

У 1992-1999 рр. Яворівський очолював Демократичну партію України, яка виступала за незалежність України від СРСР та проведення демократичних реформ. Народний депутат України I, II, і IV-VII скликань. Був членом депутатської фракції "Блок Юлії Тимошенко", головою Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності.

У 1996-1999 рр. - голова комітету Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА