10:36 26.01.2022

У Чернігівській області розпочинається виборчий процес на довиборах до Ради за округом №206

2 хв читати
У Чернігівській області розпочинається виборчий процес на довиборах до Ради за округом №206

В одномандатному виборчому окрузі №206 (Чернігівська обл.) у середу, 26 січня, розпочинається виборчий процес на проміжних виборах народного депутата, призначених Центральною виборчою комісією України на 27 березня 2022 року, повідомляє пресслужба ЦВК.

"Загалом, за попередніми підрахунками (станом на 26 січня), у цих виборах зможуть узяти участь понад 136 тисяч виборців. Голосування відбуватиметься на 174 виборчих дільницях (168 – звичайних, шість – спеціальних)", - ідеться в повідомленні.

Уточнюється, що 14 січня Центральна виборча комісія своєю постановою №5 затвердила календарний план основних організаційних заходів із підготовки та проведення зазначених виборів.

Відповідно до календарного плану, зокрема, передбачається, що з 26 січня по 14 лютого включно своїх кандидатів зможуть висувати політичні партії, а самовисуванці зможуть подавати свої кандидатури з 26 січня по 24 лютого.

При цьому утворення окружної виборчої комісії має відбутися до 4 лютого включно, а завершення реєстрації кандидатів у депутати – до 1 березня.

Затвердження форми, кольору та тексту виборчого бюлетеня відбудеться до 2 березня включно. До 11 березня мають бути утворені дільничні виборчі комісії. Передвиборча агітація кандидатів завершиться о 24:00 25 березня, а остаточні результати виборів мають бути встановлені не пізніше ніж 11 квітня.

Як повідомлялося, вибори в окрузі №206 було призначено у зв'язку зі смертю нардепа Антона Полякова (депутатська група "За майбутнє"), якого знайшли мертвим у Дніпровському районі 8 жовтня. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України з позначкою "природна смерть".

За попередньою інформацією правоохоронців, причиною смерті нардепа є гостра коронарна недостатність. Причинами смерті Полякова могло стати хронічне захворювання, яке могло призвести до смерті, або ж отруєння невідомою речовиною, самостійно або невідомою особою. Похорон Полякова відбувся 11 жовтня в Чернігові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА