17:56 12.03.2022

На Прикарпатті за спробу створення "Республіки Україна" затримано двох людей – прокуратура

2 хв читати
На Прикарпатті за спробу створення "Республіки Україна" затримано двох людей – прокуратура

За спробу повалення конституційного ладу та створення "Республіки Україна" на Прикарпатті затримано двох змовників, повідомляє прокуратура Івано-Франківської області.

"Під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом змовникам за спробу організації насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади у західних областях України (ч. 1 ст. 109 КК України)", - йдеться в повідомленні облпрокуратури на сторінці у фейсбуку.

У прокуратурі інформують, що спільники підтримували антиконституційні ідеї федералізації України та створення Федеративної Республіки України шляхом відокремлення від держави України окремих її областей.

"Злочинні наміри включали організацію "національних зборів", які мали висунути вимоги про усунення з посад осіб у вищих та місцевих органах державної влади, а також проведення псевдовиборів й утворення "рад", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, зловмисники підбирали в різних областях України осіб із числа колишніх військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, які мали здійснити захоплення будівель органів державної влади, мостів, вузлів комунікацій, транспортних засобів та блокувати органи державної влади в окремих регіонах України.

"Спільники підшукували на території західних областей України близько 500 осіб із досвідом ведення бойових дій для захоплення адміністративних будівель. Крім того, змовники створили та очолили громадські організації для розповсюдження публічних закликів та матеріалів щодо популяризації ідей федералізації України та поширення проросійської пропаганди", - зазначають в облпрокуратурі.

Досудове розслідування здійснює слідче управління СБУ в Івано-Франківській області, прокурори скерували до суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Джерело: https://www.facebook.com/%D0%86%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE-%D0%A4%D1%80%D0%B0%D0%BD% D0%BA%D1%96%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0% B0-1608600472703959/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА