18:59 03.04.2021

Голосування на чотирьох дільницях округу №87 в Івано-Франківській області визнано недійсним

2 хв читати
Голосування на чотирьох дільницях округу №87 в Івано-Франківській області визнано недійсним

Окружна виборча комісія (ОВК) округу №87 Івано-Франківської області визнала недійсним голосування вже на чотирьох виборчих дільницях, повідомляється на сайті Громадянської мережі "Опора".

"Окружна виборча комісія №87 визнала недійсним голосування на дільниці №260028. Також на цій дільниці виявили розбіжність у голосах", - сказано в повідомленні.

Так, о 10:00 продовжилося засідання ОВК, на якому продовжили повторний підрахунок бюлетенів на 20 дільницях, з яких відправлено на перерахунок за рішенням комісії 19 та 1 - за рішенням суду за позовом кандидата від "Слуги народу" Василя Вірастюка.

Зазначається, що комісії залишалося перерахувати голоси на 11 дільницях.

"Член ОВК від "Слуги народу" запропонував визнати недійсним голосування на цій дільниці, оскільки, за його словами були відсутні контрольні талони, які кидають у виборчі урни. Їх члени ДВК не залучили до виборчої документації, а привезли з собою. Крім того, член комісії заявив, що є невідповідність законодавству в питанні включення 36 виборців для голосування за місцем перебування", - повідомили в "Опорі".

Наголошується, що це вже п'ята дільниця, де виявлено розбіжність голосів за кандидата від "За майбутнє" Олександра Шевченка, і четверта, де визнано недійсним голосування.

Раніше ОВК визнала недійсним голосування на виборчій дільниці №260025. На цій дільниці ОВК виявила розбіжність у голосах за Олександра Шевченка. У протоколі було зазначено 150 голосів, при підрахунку виявлено 105.

На виборчій дільниці №260536 члени ОВК нарахували 315 бюлетенів, тоді як на упаковці з бюлетенями було зазначено 431. Розбіжність склала 116 бюлетенів. На дільниці №260019 (село Іваниківка) на упаковці з бюлетенями було зазначено 144 голоси, під час перерахунку виявили тільки 97 бюлетенів. На ділянці №261030 ОВК нарахувала 277 бюлетенів, тоді як у протоколі ДВК було зазначено 377 бюлетенів.

Також визнано недійсним голосування на виборчих дільницях №261030 та №261027.

Як повідомлялося, 28 березня 2021 року в одномандатному виборчому окрузі №87 в Івано-Франківській області відбулись проміжні вибори до Верховної Ради.

За даними сайту Центральної виборчої комісії, за підсумками підрахунку 92,3% електронних протоколів, на окрузі №87 лідирує Василь Вірастюк (партія "Слуга народу") - 31,3% голосів (14 638 голосів), на другому місці Олександр Шевченко (партія "За майбутнє") - 29,8% - (13 936 голосів), на третьому - "свободівець" Руслан Кошулинський з 28,79% голосів виборців (13 464 голосів).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА