13:50 05.05.2021

Зеленський очолює президентський рейтинг з 31,4% підтримки, в Порошенка 18,1% - соцопитування КМІС

2 хв читати
Зеленський очолює президентський рейтинг з 31,4% підтримки, в Порошенка 18,1% - соцопитування КМІС

Нинішній президент України Володимир Зеленський здобув би найбільшу підтримку на виборах президента, якби вони відбувалися у другій половині квітня поточного року, свідчить всеукраїнське опитування "Омнібус", проведене 16-22 квітня Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Як зазначається в результатах соцопитування, він отримав би 31,4% голосів тих, хто має намір голосувати та визначився з вибором. На другому місці - п'ятий президент України (2014-2019), лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко, якого підтримали б 18,1% тих, хто визначився. Лідерку Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко підтримали б 11,9%, лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка - 10,4%, лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка - 9,6%.

За лідера "Української стратегії" Володимира Гройсмана проголосували б 5,3% респондентів, які визначилися, за екс-нардепа Євгена Мураєва - 5%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 4%, за лідера "Української перспективи" Олександра Вілкула - 1,2%. Інші кандидати не набрали би більше 0,1% голосів кожен.

У регіональному розрізі значно (більше ніж удвічі від показників загалом в Україні) менша підтримка Тимошенко й Ляшка на сході України, Бойка на заході та Гройсмана на півдні, Вілкула в центрі й на заході країни. Значно більша підтримка Бойка та Мураєва на сході, Вілкула - на півдні України.

При цьому підтримка Зеленського в різних макрорегіонах України досить рівномірна (від 30% респондентів, які визначилися, на сході до 32,8% на півдні країни). У Порошенка підтримка 10,8% на півдні, 13,2% на сході, 19,9% у центрі та 24,8% на заході України.

Із загальної кількості опитаних 12,5% не пішли б на вибори, 1,7% мають намір зіпсувати виборчий бюлетень, 10,3% не змогли відповісти, а 0,9% відмовилися відповідати.

Опитування проводилося серед 2003 респондентів старше 18 років у всіх підконтрольних уряду регіонах методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI). Статистична похибка вибірки не перевищує 2,4% для показників, близьких до 50%, і 1,1% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА