20:53 07.05.2021

В Україні для гарантування безпеки учасників акцій 8 травня залучать 2 тис. правоохоронців, 9 травня - понад 11 тис.

2 хв читати
В Україні для гарантування безпеки учасників акцій 8 травня залучать 2 тис. правоохоронців, 9 травня - понад 11 тис.

У день пам'яті та примирення 8 травня, а також у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 9 травня зусилля правоохоронців будуть спрямовані на контроль використання забороненої символіки, заявив глава Національної поліції України Ігор Клименко на селекторній нараді в п'ятницю.

"Національна поліція попереджатиме учасників заходів про недопустимість використання георгіївської стрічки. Більшість громадян дослухаються до закликів щодо невикористання забороненої символіки та поважають закон. Ті люди, які переступлять через ці права, мають відповідати", - заявив Клименко, повідомляє прес-служба Нацполіції.

Заступник глави Нацполіції Олександр Фацевич зазначив, що в суботу, 8 травня, в Україні запланований 341 захід за участю понад 13 тис. громадян. За порядком стежитимуть більше ніж 2 тис. поліцейських, військовослужбовців Національної гвардії України, співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій і курсантів відомчих установ Міністерства внутрішніх справ України.

У неділю, 9 травня, очікується проведення 555 заходів, у яких візьмуть участь більше ніж 60 тис. громадян.

"У кожному регіоні є порозуміння між усіма службами. Щоб гарантувати безпеку всіх учасників заходів, до охорони правопорядку буде залучено понад 11 000 правоохоронців: 7 300 поліцейських, 3 000 військовослужбовців Національної гвардії та ДСНС, а також курсантів закладів вищої освіти МВС", - розповів Фацевич.

Він нагадав, що з 9 по 11 травня триватимуть поминальні дні, й багато громадян вирушать на кладовища. У зв'язку з цим на дорогах державного та місцевого значення посилено працюватимуть наряди патрульної поліції.

Начальник Головного управління Національної поліції в м. Києві Андрій Крищенко повідомив, що правоохоронці столиці вже перейшли до несення служби в посиленому режимі.

"Сьогодні зранку поліцейські заступили на охорону громадського порядку в місцях, де відбуватимуться заходи. Також цілодобові наряди будуть виставлені біля всіх меморіалів, стел, пам’ятників і місць поховань. Окрім того, всі локації, де відбуватимуться заходи, і маршрути слідування обстежать кінологи та вибухотехніки", - сказав він.

Клименко наголосив, що кожен працівник поліції під час несення служби націлений на проведення превентивної роботи.

"Наголошую, що толерантність у нас має бути на першому місці. Ми повинні забезпечити не лише безумовне дотримання законодавства, а й безпеку громадян і кожного поліцейського. Тому поряд із поліцією діалогу мають бути інші працівники поліції, які вчасно зможуть нівелювати будь-яку конфліктну ситуацію", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА