16:04 31.03.2021

Маріуполь очолив рейтинг прозорості та підзвітності українських міст у 2020 році - Transparency International

2 хв читати
Маріуполь очолив рейтинг прозорості та підзвітності українських міст у 2020 році - Transparency International

Маріуполь Донецької області став лідером у двох номінаціях рейтингу прозорості та підзвітності міст 2020 року, результати якого представила у Києві у середу Transparency International Ukraine, повідомляється на сайті міської ради.

"У Маріуполя була мрія стати прозорим містом України. Сьогодні ми отримали цю нагороду. Це велика перемога і великі можливості для нашого суспільства. Відкриваються двері Маріуполя для міжнародних інвесторів. Це велика праця, щоб залучити їх до міста. Наприклад, завдяки високим показникам прозорості Міжнародна фінансова корпорація працює лише з одним містом України - і це Маріуполь", - сказав мер міста Вадим Бойченко, якому вручили нагороду.

За словами мера, прозорість відкрила нові можливості для розвитку Маріуполя. Перша - це поліпшення сервісів для людей, зокрема, три відкритих Центри надання адміністративних послуг, один із яких - найбільший Мультицентр в Україні. Друга - залучення інвесторів: за п'ять років місто залучило майже EUR200 млн інвестицій у розвиток міста, вони були спрямовані на модернізацію водопостачання, зовнішнього освітлення та оновлення муніципального транспорту. Третя - конструктивний діалог із суспільством: через впровадження інструментів прозорості та електронної демократії жителі залучаються до процесу розвитку міста - це програма підтримки ОСББ, громадський бюджет, батьківський фонд.

Як наголошується у повідомленні, Маріуполь посів перше місце у рейтингу прозорості 100 найбільших міст в Україні (86,6 бала), друге місце - Львів (85,2), а третє - Дрогобич Львівської області (78,1).

Маріуполь також став найкращим у рейтингу підзвітності 50 міст України (32 бали), друге місце посів Львів (22), а третє - Покров Дніпропетровської області (22).

Transparency International Ukraine оцінює рівень прозорості міст четвертий рік поспіль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА