13:49 26.04.2021

Зеленський очолює президентський рейтинг із 28% - опитування UIF

2 хв читати

Київ. 26 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Президент України Володимир Зеленський продовжує очолювати президентський рейтинг, за нього готові віддати свій голос 28% тих, хто має намір голосувати та визначився з вибором, свідчать результати соціологічного дослідження на тему "Як війна і коронавірус впливають на рейтинги політиків".

Соцопитування провів Український інститут майбутнього (UIF) за сприяння "Нью Імідж маркетинг груп" із 9 до 18 квітня. Дані презентували на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у понеділок.

За даними соціологічного дослідження, чинний президент має порівняно кращий баланс довіри (-26%), який суттєво покращився з часу першої хвилі опитування у березні (тоді баланс був -39%).

У свою чергу, якби президентські вибори відбулися найближчої неділі, то за лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенко віддали б голоси 15% респондентів, серед тих, хто визначився та піде на вибори, за співголову партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка - 14% опитаних, за лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко - 11%, за лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка - 8%.

Інші можливі кандидати на найвищу посаду на виборах отримали б менше ніж 5% підтримки.

Водночас найвищий антирейтинг на президентських виборах залишається у Петра Порошенка - майже кожен четвертий (23%) не голосував би за нього на президентських виборах. Друге місце антирейтингу ділять між собою Віктор Медведчук (15%) і Володимир Зеленський (14%), на умовному третьому місці Юрій Бойко з 11%.

Абсолютна більшість громадян (81%) заявили про свої наміри голосувати на президентських виборах. Не хочуть брати у них участі 16% респондентів і лише 3% не визначилися.

Респонденти, які не мають наміру голосувати на президентських виборах, найчастіше пояснювали це невірою у те, що їхній вибір щось змінить або відсутністю гідних кандидатів (по 31% відповідно). Крім того, 14% із них заявили, що взагалі не цікавляться політикою або вважають, що вибори сфальсифіковані (12%).

Половина громадян (53%) виступає проти проведення дострокових президентських виборів, 39% підтримують такий крок.

Соціологічне дослідження проводилося методом face-to-face за структурованою інтерактивною анкетою. Аудиторія: населення України віком від 18 років і старше у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Обсяг вибіркової сукупності становить 2400 респондентів.

Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95 не перевищує 2,05%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА