11:37 23.02.2021

В Україні приземлився літак із першою партією COVID-вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield) - ЗМІ

1 хв читати
В Україні приземлився літак із першою партією COVID-вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield) - ЗМІ

В аеропорту "Бориспіль" приземлився літак, що доставив в Україну першу партію (500 тисяч доз) вакцини проти коронавірусу Oxford/AstraZeneca (Covishield) індійського виробництва.

Про це в соцмережах повідомляють журналісти, котрі зустрічали літак.

Раніше вакцину Oxford/AstraZeneca для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров'я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, ЄС і Індія.

Oxford/AstraZeneca (Covishield) подали на реєстрацію до Державного експертного центру Міністерства охорони здоров'я 15 лютого. В Україні діє закон, який спрощує процедуру реєстрації вакцин від COVID-19 і скорочує її до п'яти робочих днів.

Україна отримала підтвердження про постачання в рамках механізму COVAX 2,2-3,7 млн доз вакцин Oxford/AstraZeneca в I-II кварталі 2021 року. Крім того, ця вакцина буде закуплена державним коштом безпосередньо у виробників.

Україна також уклала додаткові прямі контракти на постачання вакцини проти COVID-19, які розроблені за участю компаній AstraZeneca (Велика Британія - Швеція) і NovaVax (США) і виробляються на потужностях Serum Institute (Індія).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА