17:11 04.04.2021

Російські найманці на Донбасі дедалі активніше вдаються до дистанційного мінування - штаб ООС

1 хв читати

Упродовж останнього тижня російські найманці на Донбасі продовжують провокувати військовослужбовців Збройних Сил України, вдаючись до використання "цинічного і забороненого озброєння", йдеться в повідомленні штабу Операції об'єднаних сил у неділю.

"Цього тижня в районі селища Широкине ворожі війська активізували свої дії і використовували заборонене Женевськими конвенціями озброєння. Ворог останнім часом вдається до абсолютно цинічних, хоч і не нових способів, це - дистанційне мінування", - повідомляє прес-центр штабу ООС у Facebook.

Зазначається, що днями в межах відповідальності одного з підрозділів окремої бригади морської піхоти було виявлено "саморобний вибуховий пристрій - іграшковий дитячий літак, начинений вибуховою речовиною, який прилетів за вітром з боку противника".

"Здавалося б, безневинна дитяча іграшка. Від стягнення "кішкою" здетонувала. Умілі дії військовослужбовців зберегли життя і здоров'я особового складу", - повідомляють у штабі ООС.

Подібні випадки застосування противником саморобних вибухових пристроїв не рідкість в районі проведення операції Об'єднаних сил.

"З 2014-го на сході країни зафіксовано понад 300 інцидентів із застосуванням противником саморобних вибухових пристроїв. Як і протипіхотні міни, вони є зброєю не вибіркової дії і продовжують завдавати великої шкоди не тільки військовим, а й цивільному населенню", - резюмують у штабі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА