18:31 08.04.2021

Зростання частки давніх випадків у статистиці щодо COVID-19 свідчить про нижчі темпи реального поширення порівняно з офіційними - НАНУ

1 хв читати
Зростання частки давніх випадків у статистиці щодо COVID-19 свідчить про нижчі темпи реального поширення порівняно з офіційними - НАНУ

Зростання частки давніх випадків у щоденній статистиці із захворюваності на COVID-19 може свідчити про те, що реальні темпи поширення захворювання нижчі за наведені в офіційній статистиці, вважають експерти Національної академії наук України (НАНУ).

"Темпи поширення зменшуються вже протягом двох тижнів, зростає частка давніх випадків у щоденно оприлюднюваних даних. Це означає, що реальні темпи поширення можуть бути меншими, ніж ті, що випливають з офіційної статистики", - повідомляється в оприлюдненому на сайті НАНУ прогнозі академії на 7-20 квітня.

Експерти НАНУ також зазначили, що пройдено максимум позитивності ПЛР-тестів, кількість позитивних ПЛР-тестів не зростає, а демонструє вихід на "плато", а абсолютна кількість ПЛР-тестів почала знижуватися.

"Ймовірно, що Україна зараз перебуває на початку фази плато, що може тривати кілька тижнів (за досвідом подолання осінньої хвилі)", - повідомила НАНУ.

У звіті академії також повідомляється, що, згідно з аналізом даних Мін’юсту про загальну смертність, надлишкова смертність у березні перевищує середній рівень смертності у 2015-2019 роках на значення, близьке до числа зареєстрованих летальних випадків від COVID-19.

Спостережувана летальність демонструє зростання в останні три-чотири тижні, але все ще залишається в діапазоні 2,2-2,5%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА