13:59 12.04.2021

Порошенко закликав скликати позачергове засідання Ради, присвячене виключно боротьбі з пандемією коронавірусу

2 хв читати
Порошенко закликав скликати позачергове засідання Ради, присвячене виключно боротьбі з пандемією коронавірусу

Верховна Рада має зібратися на позачергове засідання, присвячене виключно боротьбі з пандемією коронавірусу та вирішенню ситуації, що склалася навколо вакцинації від COVID-19, заявив п'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"Цифри поширення коронавірусу і, що найстрашніше, цифри смертності в Україні набувають характеру європейських і світових антирекордів. Протидія пандемії давно вже мала стати абсолютним пріоритетом дій влади і порядком денним парламенту. Але ми бачимо, що у нас порядок денний позачергових сесій складається або з неактуальних питань, або із законодавчого спаму", - заявив Порошенко на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту в понеділок, повідомляє прес-служба партії.

Він зазначив, що вже було зібрано 122 підписи за проведення такого засідання Верховної Ради.

"У постанові, яку ми вимагаємо розглянути, є надзвичайно актуальні питання – починаючи від аналізу виконання попередньої постанови Верховної Ради і притягнення до відповідальності тих, хто зірвав вакцинацію, захист лікарів, обладнання лікарень, зокрема й киснем. Тих, хто зірвав закупівлю ліків, усі процеси, які рятують життя людей і за безглуздість і некомпетентність яких народ України платить ціну від 200 до 490 життів за добу", - наголосив Порошенко.

Він нагадав, що "Європейська солідарність" має комплексний антиковідний план, який передбачає і допомогу лікарям, і закупівлю і виробництво вакцин, і ліків від коронавірусної інфекції.

"Те, що вам зараз пообіцяли, що в нас є 10 мільйонів, 20 мільйонів – меморандуми про наміри. Починати треба з того, що в бюджеті мають бути передбачені кошти і сплачена передплата. Якби влітку минулого року гроші витратилися не на «золотий асфальт» "крадівництва", а на закупівлю вакцин, в грудні вакцини були б. І зараз у нас кількість вакцинованих вимірювалася б десятками мільйонів. Я ще раз закликаю – вакцинуватися треба. Але нема чим вакцинуватися. Бо на 42-мільйонну країну станом на зараз ми маємо трохи більше ніж 500 тисяч вакцин за рік коронавірусної хвороби", - зазначив Порошенко.

Він також звернувся до уряду з проханням терміново внести проект змін до державного бюджету, який передбачить 5 млрд грн на закупівлю вакцин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА