08:13 23.04.2021

Вірастюк офіційно визнаний переможцем на довиборах у 87-му виборчому окрузі - ЦВК

2 хв читати
Вірастюк офіційно визнаний переможцем на довиборах у 87-му виборчому окрузі - ЦВК

Центральна виборча комісія офіційно визнала перемогу представника партії "Слуга народу" Василя Вірастюка на довиборах до Верховної Ради у 87-му виборчому окрузі, повідомляє управління комунікації секретаріату ЦВК.

"На підставі уточненого протоколу та з урахуванням рішень судів, що набрали законної сили, Комісія встановила результати проміжних виборів народного депутата України від 28 березня 2021 року в одномандатному виборчому окрузі №87. Так, за даними протоколу окружної виборчої комісії про підсумки голосування в ОВО №87 із позначкою "Уточнений" народним депутатом України обрано Василя Вірастюка. За нього проголосували 15 536 виборців, що становить 30,5% від кількості виборців, які взяли участь у голосуванні", - йдеться у повідомленні управління комунікації секретаріату ЦВК у четвер увечері.

Як повідомлялося, в окрузі №87 на довиборах до парламенту перемогу здобув представник партії "Слуга народу" Василь Вірастюк, набравши 31,25% голосів. Його конкуренти – представник від партії "За майбутнє" Олександр Шевченко та представник Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Руслан Кошулинський – набрали 29,69% та 28,86% відповідно. Центральна виборча комісія України на засіданні 5 квітня визнала вибори в окрузі такими, що відбулися.

Перед тим Івано-Франківський окружний суд розглянув кілька справ стосовно рішень про перерахунок голосів на 20 виборчих дільницях, які ухвалила ОВК №87 під час встановлення підсумків голосування. Усі розглянуті справи було відкрито за позовами кандидата Шевченка. У більшості випадків (щодо шести дільниць) рішення суду першої інстанції - дії ОВК визнати правомірними, позивачу повністю відмовити в задоволенні позовів. Ці рішення було оскаржено.

Згодом Івано-Франківський окружний адміністративний суд визнав протиправними і скасував усі постанови ОВК №87 про визнання голосування на п'яти дільницях недійсними. У Громадянській мережі "ОПОРА" повідомили, що на деяких з ним за результатами повторного підрахунку голосів було встановлено невідповідність кількості бюлетенів за кандидата Шевченка.

16 квітня ЦВК прийняла для обробки протокол окружної виборчої комісії №87 із позначкою "Уточнений". Голова комісії Олег Діденко розповів про наявність двох судових справ щодо складання уточненого протоколу окружною комісією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА