15:59 07.05.2021

У Харкові інспектор ювенальної превенції, через недбалість якої загинула трирічна дитина, отримала умовний термін

2 хв читати
У Харкові інспектор ювенальної превенції, через недбалість якої загинула трирічна дитина, отримала умовний термін

Жовтневий районний суд Харкова визнав винною старшого інспектора ювенальної превенції сектора превенції патрульної поліції в службовій недбалості, що спричинила смерть трирічної дитини, і дав їй умовний термін.

"Суд ... призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з правоохоронною діяльністю, строком на 1 рік, із звільненням від відбуття призначеного основного покарання з випробувальним терміном 1 рік", - повідомляє прес-служба Харківської облпрокуратури.

Як було встановлено, 12 вересня 2017 року Центр соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді направив повідомлення до Новобаварського відділу поліції про загрозу життю трирічної дитини, яку систематично бив її батько з мовчазної згоди матері. Інспектор ювенальної превенції не розглянула це повідомлення своєчасно та не вжила заходів, щоб забрати хлопчика з сім'ї та припинити насильство стосовно нього.

Через два тижні, 26 вересня 2017 року, батько вкотре жорстоко побив сина. Сусідка викликала "швидку", і хлопчика доправили до Харківської міської клінічної лікарні невідкладної медичної допомоги ім. проф. Мещанінова. Наступного дня, не опритомнюючи, дитина померла.

Під час судового розгляду обвинувачувана провину не визнала.

Прокуратура просила суд призначити покарання у вигляді позбавлення волі на термін 5 років з позбавленням права впродовж 3 років обіймати посади, пов'язані з правоохоронною діяльністю, зі штрафом 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі звільненням від відбуття призначеного основного покарання з випробувальним терміном 3 роки.

"Після вивчення повного тексту вироку, обтяжливих і пом'якшувальних обставин, зазначених у вироку, прокурор вирішить питання щодо його апеляційного оскарження", - повідомляє прес-служба Харківської облпрокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

Заступник голови Полтавської облради подорожував Європою під виглядом службового відрядження - СБУ

Командувачем військ оперативного командування "Південь" призначено бригадного генерала Шаповалова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА