07:56 27.07.2021

У штаті Каліфорнія всіх держслужбовців і медичних працівників зобов'яжуть зробити щеплення від COVID-19 або здавати аналізи

2 хв читати
У штаті Каліфорнія всіх держслужбовців і медичних працівників зобов'яжуть зробити щеплення від COVID-19 або здавати аналізи

Влада американського штату Каліфорнія схвалила рішення вимагати від усіх держслужбовців і медичних працівників або надати свідоцтва вакцинації від COVID-19, або щотижня проходити тестування на вірус, передає в понеділок агентство Associated Press (AP).

"Індивідуальний вибір не вакцинуватися тепер впливає на інших значним, руйнівним і смертельним чином", - заявив губернатор штату Гевін Ньюсом, оголошуючи про нову політику влади.

При цьому він пообіцяв, що штат Каліфорнія "не зупиниться просто на державних службовцях".

Нове правило почне діяти з серпня. За даними AP, в Каліфорнії - найбільш населеному штаті країни - проживає не менше 238 тис. службовців і як мінімум 2 млн працівників охорони здоров'я як у державному, так і в приватному секторах.

AP нагадує, що, хоча 62% жителів штату повністю вакциновані, рівні захворюваності і госпіталізацій в Каліфорнії ростуть, причому на більш заразний штам "дельта" коронавірусу припадає близько 80% виявлених випадків.

У штаті діють вимоги носити маску на робочому місці в разі відсутності доказів вакцинації. Однак губернатор Ньюсом, зазначає AP, демонструє небажання вводити нові обмеження після відновлення 15 червня економічної активності в штаті. При цьому у вересні губернатора чекають вибори, і як уточнює AP, на порядку буде переважно боротьба з епідемією в Каліфорнії: цей штат у 2020 році першим у країні ввів режим ізоляції, а закриття шкіл і комерційних підприємств тут тривало довше, ніж у багатьох інших штатах.

Раніше в понеділок повідомлялося, що в Нью-Йорку з вересня стане обов'язковою вакцинація від коронавірусу COVID-19 для всіх співробітників муніципальних служб. Мер міста Білл де Блазіо на прес-конференції говорив, що правило про обов'язкову вакцинацію для всього міського персоналу набуде чинності 13 вересня. Воно торкнеться, зокрема, поліцейських, пожежників і вчителів.

Також у понеділок стало відомо, що міністерство у справах ветеранів США стало першим федеральним відомством, яке зобов'язало вакцинуватися своїх співробітників від коронавірусу. Під вимогу зробити щеплення підпадають 115 тис. людей: у них є вісім тижнів, щоб пройти курс вакцинації, якщо вони ще не зробили цього.

Всього в США за час пандемії виявили понад 35 млн заражень коронавірусом, понад 626 тис. інфікованих померли. Одужали понад 29,5 млн осіб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА