22:00 01.03.2021

Кабмін розробляє систему органів виконавчої влади для прозорого і комфортного діалогу і взаємодії з громадянами

2 хв читати
Кабмін розробляє систему органів виконавчої влади для прозорого і комфортного діалогу і взаємодії з громадянами

Уряд розробляє систему органів виконавчої влади для прозорого і комфортного діалогу і взаємодії з громадянами, повідомив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов.

"Цифровізація, прозорість, залучення молоді до державного управління, просвітницька робота - все це є невід'ємною частиною поставлених цілей", - цитує слова Немчінова прес-служба президента України Володимира Зеленського під час наради під головуванням глави держави в понеділок.

На цій нараді також були присутні керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, перший заступник голови фракції "Слуга Народу" у Верховній Раді Олександр Корнієнко, голова парламентського Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко, радник Прем'єр-міністра України Кирило Криволап.

Також наголошується, що для цього має бути підвищена швидкість та покращена якість надання адміністративних послуг, надана об’єктивна оцінка соціально-демографічному стану в країні, що дасть змогу ефективно фінансувати соціальну, освітню, медичну та культурну сфери.

"Громадянин має довіряти державі – тільки тоді Україна буде успішною. А для цього ми маємо побудувати професійну й доброчесну державну службу, яка працює в інтересах громадян. Ми маємо забезпечити повну відкритість влади та ефективно використовувати ресурси", - наголосив Зеленський.

Президент зазначив, що для реформування державного управління необхідно поглибити децентралізацію влади.

"Влада повинна бачити проблеми на місцях, а не з вікон своїх київських кабінетів. Поглиблення децентралізації підніме благоустрій в регіонах і дасть шанс працевлаштування на місцях", - сказав він.

Крім того, йшлося про якісні публічні послуги і ефективне управління регіонами, ефективне місцеве самоврядування, цифровізацію регіонів, житлове кредитування, якісне водопостачання і поводження з побутовими відходами.

Зі свого боку, міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов анонсував будівництво зручної і доступної інфраструктури.

"Обсяг залученого приватного капіталу та кількість створених робочих місць будуть головними показниками розвитку регіонів, адже з цього розвиватиметься й соціальна сфера, від цього залежатиме обсяг податкових надходжень. За кілька років ми розбудуємо зручну та доступну інфраструктуру: сто відсотків шкіл будуть відповідати найкращим умовам комфортного простору, кожна громада до 20 тисяч мешканців матиме якісний стадіон, екстрена допомога приїжджатиме не більш ніж за 20 хвилин", - конкретизував Чернишов.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА