16:02 04.03.2021

Понад 20% українців підтримали б партію "Слуга народу" на парламентських виборах - соцопитування

2 хв читати

(додано текст 3-8 абз.)

Київ. 4 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - 21,9% населення України проголосували б за президентську партію "Слуга народу" на парламентських виборах, якби вони відбулися протягом найближчого тижня, свідчать дані соціологічного опитування респондентів, проведеного центром "Соціальний моніторинг" з 19 до 28 лютого, презентовані в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Водночас серед тих, хто визначився і піде на вибори, 21,3% віддали б свій голос за партію "Опозиційна платформа - За життя", 15% - за партію "Європейська солідарність", 11,3% - за "Батьківщину", 4,9% - за партію "Сила і честь".

Отже, представництво у Верховній Раді розподілилося б у наступний спосіб: 143 голоси у партії "Слуга народу", 132 голоси у партії "Опозиційна платформа - За життя", 100 голосів у партії "Європейська солідарність" і 75 голосів у партії "Батьківщина".

На думку 27,6% респондентів, жодна із партій Верховної Ради не здатна представити продуманих і реалістичних рішень для припинення воєнного конфлікту на Донбасі, 18,9% опитаних вважають такою партією "Опозиційну платформу - За життя", 15,3% - "Слугу народу", 11,8% - "Європейську солідарність", 8,5% - "Батьківщину". Водночас 19% вагалися з відповіддю.

У свою чергу 28,3% українців вважають, що жодна з партій Верховної Ради не здатна запропонувати раціональних рішень для економічного зростання і підвищення рівня життя в країні, 16,7% опитаних вважають такою партією "Опозиційну платформу - За життя", 12,1% - "Слугу народу", 11,8% - "Батьківщину", 10,5% - "Європейську солідарність". Водночас 20,2% вагалися з відповіддю.

20,2% респондентів вважають, що лише "Опозиційна платформа - За життя" може відстояти інтереси людей у питаннях ухвалення закону про землю, 14% - "Батьківщину", 10,5% - "Слугу народу", 9,6% - "Європейську солідарність". При цьому 24,9% не бачать у парламенті партій, здатних відстояти інтереси людей із цього приводу, 22,6% вагалися з відповіддю.

Крім того, за даними соціологічного дослідження, за дострокове проведення парламентських виборів у країні виступають 47,3% українців, переважно зі східних і південних регіонів України, а також Донбасу, водночас 42,3% опитаних не бачать необхідності в їх проведенні, переважно з центральних і західних регіонів країни, 40,3% респондентів не визначилися з відповіддю.

Соціологічне опитування проводив центр "Соціальний моніторинг" із 19 до 28 лютого методом індивідуального інтерв'ю за місцем проживання серед 3 017 респондентів у всій Україні, за винятком тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму. Статистична похибка становить від 1,1% до 1,9%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

Частка імпортних будівельних матеріалів на українському ринку зросла до 23% - експерт

"Кліар Енерджі" серед зими змушене було зупинити свої три біо-ТЕС 22 МВт через відсутність рентабельності - голова наглядової ради

Більшість українців проти виборів до завершення війни і вважає, що вони можуть розколоти суспільство - соцопитування

ГО "Антикорупційний штаб" презентував портал, який виявляє конфлікт інтересів у місцевих депутатів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА