17:18 04.03.2021

Гройсман відзначає зростання державних боргів і зниження реальних доходів громадян за рік роботи чинного уряду

2 хв читати
Гройсман відзначає зростання державних боргів і зниження реальних доходів громадян за рік роботи чинного уряду

Україна повертається в далеке минуле, коли в економіці держави переважно зростали борги і при цьому зменшувалися реальні доходи громадян, зазначає лідер партії "Українська стратегія Гройсмана", екс-прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Хотів би мати можливість сказати, що ситуація розвивається в правильному напрямі, але, на жаль, немає жодних підстав говорити так... Країна стала сильнішою, більш захищеною? Ні! У нас за всіма позиціями негативний показник. І це - відповідальність уряду України", - сказав Гройсман в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, виправдання падіння економіки пандемією є неадекватною позицією щонайменше тому, що у 2014-му, 2016-му, 2019-му роках Україна зіткнулася з блокуванням 20% економіки через війну на Донбасі, з необхідністю швидко переорієнтувати ринки збуту, з іншими викликами, і при всьому цьому економіка зростала.

"За нашого уряду ми зростали в капітальних інвестиціях - майже 600 млрд грн на рік. У 2020 році через COVID показник падав - на 204 млрд грн. І це ступінь відповідальності уряду. Ми втратили 204 млрд грн капінвестицій. Це означає, що ми робитимемо менше речей (на цей показник - ІФ). Що робить уряд? Каже про програму "5-7-9". Видали за нею 21 млрд грн. Вони надали підтримку десяти відсоткам тих, хто потребував підтримки", - зазначив політик.

За словами лідера партії, прогнози щодо зростання економіки у 2021 році так само сумнівні, оскільки причинами зростання стануть зростання сировинних ринків і зростання витрат громадян на опалення та гарячу воду.

"Ми повертаємося в минуле. Буде нарощування боргів, зниження темпів зростання доходів людей. Що відбувається в освіті, медицині, культурі, децентралізації, з тарифами - ніхто не може сказати", - додав Гройсман.

Як повідомлялося, 4 березня 2020 року Верховна Рада за поданням новопризначеного прем'єр-міністра Дениса Шмигаля затвердила новий склад Кабінету Міністрів України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА