15:06 17.03.2021

Від подальшого президентства Зеленського не чекає нічого хорошого 41% українців, 19% сподіваються на краще - соцопитування

2 хв читати
Від подальшого президентства Зеленського не чекає нічого хорошого 41% українців, 19% сподіваються на краще - соцопитування

У питанні очікувань від подальшої діяльності Володимира Зеленського на посаді президента України 41% українців заявляють про переважно негативні очікування, 19% - про переважно позитивні, а 30% вважають, що будуть і негативні, і позитивні результати, свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова в березні 2021 року.

Результати діяльності Зеленського на посаді президента 44% опитаних оцінюють переважно негативно, 15% - переважно позитивно, а 37% заявили, що є і негативні, і позитивні результати.

Оцінюючи, чи має Зеленський достатній професійний досвід і компетентність для посади президента України, за п'ятибальною шкалою, 58% опитаних обрали бали "1" або "2", що відповідають низьким оцінкам досвіду та компетентності, а 16% - бали "4" або "5", що відповідають високим оцінкам досвіду та компетентності.

Якості особистості Зеленського вважають такими, що не відповідають посаді президента, 47% українців. При цьому 18% опитаних заявили, що особисті якості Зеленського відповідають посаді глави держави, а 29% - відповідають і не відповідають рівною мірою.

Щодо емоційної оцінки, то 39% респондентів заявили, що Зеленський викликає у них переважно негативні емоції, 18,5% ˗ переважно позитивні, 26% ˗ рівною мірою негативні та позитивні, 13% ˗ не викликає якихось емоцій.

Оцінка громадянами особистих якостей і діяльності президента України здійснювалася за допомогою запитань, що входять до соціологічного тесту "Політичне крісло", розробленого доктором соціологічних наук, провідним науковим співробітником Інституту соціології НАН України Сергієм Дембіцьким. До структури цього тесту входить емоційна оцінка респондентами політика, оцінка його особистісних якостей, професійного досвіду та компетентності, оцінка результатів діяльності, а також очікування від його майбутньої діяльності.

Дослідження було проведене з 5 до 9 березня 2021 року методом інтерв'ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей, за вибіркою, що представляє доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА