18:28 18.03.2021

У Дніпрі заблоковано діяльність конвертцентру

1 хв читати
У Дніпрі заблоковано діяльність конвертцентру

Служба безпеки України заблокувала в Дніпрі діяльність нелегального конвертаційного центру з обігом у кілька сотень мільйонів гривень, клієнтами якого були майже 30 місцевих підприємств, зокрема державні.

"Через фіктивні фірми ділки вносили неправдиві відомості до Єдиного реєстру податкових накладних. Таким чином проводилась низка штучних безтоварних операцій, тобто здійснювали так звану податкову "скрутку". Попередньо встановлено, що загальний обіг "конверту" становив декілька сотень мільйонів гривень. Дії зловмисників завдали збитків держбюджету в особливо великих розмірах", - повідомляє прес-служба СБУ.

У межах кримінального провадження заплановано проведення низки економічних експертиз, спрямованих на встановлення точного розміру збитків, завданих державі.

Було також проведено 11 одночасних обшуків в офісних приміщеннях, за адресами мешкання і в транспортних засобах учасників схеми. Було виявлено і вилучено більше ніж 1 млн грн, бухгалтерську документацію, печатки фіктивних та державних підприємств, комп'ютерну техніку з чорною бухгалтерією. Вилучені докази приєднано до матеріалів справи.

Тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх учасників схеми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА