07:44 25.03.2021

ОБСЄ: Кількість порушень режиму припинення вогню на Донбасі за попередню добу знизилася до семи

2 хв читати
ОБСЄ: Кількість порушень режиму припинення вогню на Донбасі за попередню добу знизилася до семи

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ фіксує різке зниження кількості випадків порушень режиму припинення вогню на Донбасі за попередню добу, повідомляється на сайті міжнародної організації.

"Місія зафіксувала 2 порушення режиму припинення вогню в Донецькій області, включно з 1 вибухом невизначеного походження. Обидва порушення сталися в районах на північ від Широкиного. За попередній звітний період у цій області зафіксовано 65 таких порушень", - повідомляється в звіті міжнародної організації за результатами моніторингу обстановки на Донбасі протягом 23 березня.

Одночасно, в Луганській області зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню протягом доби, 23 березня.

Зазначається, що СММ виявила зенітно-ракетний комплекс, розміщений у порушення ліній відведення в житловому кварталі в підконтрольному урядові районі Донецької області.

За лініями відведення, але поза виділеними місцями зберігання озброєння СММ виявила 4 танки в підконтрольному урядові районі Донецької області.

По обидва боки від лінії зіткнення спостерігачі бачили бойові броньовані машини, зокрема, в житлових кварталах.

Раніше, 22 березня, безпілотний літальний апарат місії малого радіусу дії фіксував наявність протитанкових мін, які, за оцінкою, належать Збройним силам України: 23 міни біля Водяного, 81 – поблизу Опитного, 100 - у Пісків. Окрім того, спостерігачі помітили 75 протитанкових мін поблизу Лозового, які, за оцінкою, належать збройним формуванням ОРДО, свобода пересування СММ залишалася обмеженою.

Як зазначають в ОБСЄ, після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року, на якому було досягнуто домовленості про додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню, з 00:01 27 липня 2020 року і дотепер, СММ зафіксувала не менше 12 тис. порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях, зокрема, 4 591 вибух, 1 522 невизначені боєприпаси, що пролетіли, 154 спалахи дульного полум'я, 63 освітлювальні ракети, а також не менше 6 462 черги і пострілів).

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА