10:51 31.03.2021

Кошулинський заявляє про масові порушення на окрузі №87 і вимагає перевиборів

2 хв читати
Кошулинський заявляє про масові порушення на окрузі №87 і вимагає перевиборів

Кандидат у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №87 (м. Надвірна Івано-Франківської області), представник Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Руслан Кошулинський заявляє про зафіксовані масові порушення під час проміжних виборів і вимагає визнати їхні результати недійсними з оголошенням перевиборів.

"Опоненти дозволяли собі брудні технології. Достатньо лише поглянути на те, що відбувалося в день тиші, в сам день виборів і зараз, під час підрахунку. Очевидні факти підкупу голосів, численні порушення на дільницях і те, що зараз відбувається в ОВК, - це яскравий приклад грубої, незаконної боротьби за владу. Незважаючи на численні порушення і на ситуацію, яка зараз відбувається, вимагаємо визнати результати виборів недійсними й оголосити перевибори", - йдеться в заяві, розміщеній на сторінці Кошулинського у Facebook.

Він подякував виборцям і додав, що "Свобода" захищатиме їхній вибір.

Як повідомлялося, 28 березня 2021 року в одномандатних виборчих округах №50 в Донецькій області й №87 в Івано-Франківській області відбулися проміжні вибори до Верховної Ради, участь у яких брали 32 кандидати.

Згідно з результатами електронної обробки 100% протоколів, у 50-му окрузі переміг представник політичної партії "Порядок" Андрій Аксьонов, набравши 65,46% голосів виборців.

Водночас, за даними сайту Центральної виборчої комісії, після підрахунку 67,52% електронних протоколів на окрузі №87 лідирує Василь Вірастюк (партія Слуга народу") – 31,3% голосів, на другому місці "свободівець" Руслан Кошулинський - 28,88%, а в Олександра Шевченка (партія "За майбутнє") - 28,73%. Близько доби дані на сайті ЦВК не оновлюються.

Загалом в окрузі №87 представлені 14 кандидатів, зокрема вісім висунених партіями та шість самовисуванців. Кандидат від партії "Європейська солідарність" Маруся Звіробій (Олена Самбул (Біленька) зняла свою кандидатуру на користь Кошулинського.

У ніч на 30 березня невідомі "замінували" ОВК округу №87 в Надвірній, де відбувався підрахунок голосів проміжних виборів 28 березня. ОВК оголошувала перерву й тимчасово припиняла свою роботу; поліція і сапери перед тим оглянули приміщення і не знайшли вибухових пристроїв.

30 березня ЦВК внесла зміни до складу ОВК №87, змінивши її голову і трьох членів, котрі не явилися на продовження засідання окружної виборчої комісії 30 березня о 12:00. Окрім них, не прийшли ще п'ятеро інших членів ОВК.

Як повідомив рух "Чесно", Вірастюк і Шевченко заявили про те, що виграли вибори в окрузі. Дделегація з понад 20 народних депутатів від партії "Слуга народу" вирушила у вівторок в Івано-Франківську область, щоб проконтролювати процес підрахунку голосів на окрузі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА