11:43 05.04.2021

Гройсман вимагає негайного скликання надзвичайного засідання уряду через ситуацію з COVID-19

3 хв читати
Гройсман вимагає негайного скликання надзвичайного засідання уряду через ситуацію з COVID-19

З огляду на стрімке поширення COVID-19 в Україні та збільшення кількості померлих від ускладнень хвороби уряд має негайно зібратися на надзвичайне засідання, заявив лідер партії "Українська стратегія Гройсмана", колишній прем'єр-міністр України (2016-2019 рр.) Володимир Гройсман.

У своєму зверненні, оприлюдненому в понеділок, Гройсман наголосив, що хвороба виникла не водночас, тому Кабмін мав вчасно підготувати країну, всю інфраструктуру, приєднатися до міжнародних програм із виробництва вакцин, розпочатих навесні минулого року, дослухатися до ефективних порад, проте "замість цього - лише втрачені можливості й безліч невирішених проблем, ціна яким - людські життя".

"Минає рік, як в Україну прийшов COVID. І зараз ми згадуємо рідних, близьких, знайомих, які померли від цієї страшної хвороби. Рік тому всі наші західні партнери сказали, що вони готуються до вакцинації й до закупівлі перспективної вакцини. Рік тому я особисто звернувся до глави уряду з проханням спільно з європейськими партнерами закупити вакцину і захистити українців. Отримав відповідь: "Усе нормально, не хвилюйтеся, ми над цим питанням працюємо". Ну, можливо, ви і працюєте, але те, що ми бачимо сьогодні: люди не вакциновані, щодня ми втрачаємо по 400 чоловік. Це 12 тисяч людей за місяць. Це невеликий населений пункт, яких багато в Україні... Лікарні переповнені, а лікарі падають з ніг. У регіонах кричать про дефіцит кисню, а уряд робить вигляд, що нічого не відбувається", - наголосив екс-прем'єр.

Він також звернув увагу на "провал програми вакцинації", яка фактично закриває Україну для всього цивілізованого світу.

"А це не лише соціальний аспект - неможливість подорожей, наприклад, а й великий економічний вплив, який відчує кожен, - від робітника до пенсіонера", - наголосив політик.

Він закликав владу потурбуватися про здоров'я української армії, бійці якої "мають бути здоровими, щоб відбивати російську агресію, яка нависає і загрожує подальшими активними діями", та зажадав скликання надзвичайного засідання уряду, на якому має бути розроблено новий план протидії пандемії.

"Я вимагаю надзвичайного засідання уряду, щоб були ухвалені необхідні рішення і людям був представлений план. Не лише записатися в "Дію" і стати в чергу на вакцинацію, а чітко розуміти, хто і коли буде вакцинований. Потрібно зняти всі обмеження на вакцинацію, щоб усі українці, які стоять у чергах і хочуть вакцинуватися, могли вакцинуватися. Для цього нам потрібні мільйони вакцин, які ви, уряд, маєте забезпечити. Це ваш обов'язок - як і обов'язок інших урядів, які досягли мільйонних вакцинацій і захистили своїх громадян. Ми не маємо часу чекати", - наголосив Гройсман.

Він зазначив, що "кожен день приносить нам величезні втрати, тому уряд має діяти чітко".

"А якщо уряд не здатний діяти - потрібно скликати Раду національної безпеки і оборони. Ситуація є критичною. Україна чи не єдина країна в демократичній Європі не здатна забезпечити захист власних громадян! Це неприпустимо", - заявив екс-прем'єр.

Він також звернувся до всіх політиків із закликом діяти і втілювати потрібні країні рішення незалежно від політичних переваг, а також закликав українців берегтися самим, не забувати про маски, дотримання дистанції та не боятися щеплень.

"Доки політики робитимуть те, що повинні були зробити ще півроку тому, ми, громадяни, маємо захищати самі себе. Я прошу і закликаю: не бійтеся вакцинації. Якщо є можливість - вакцинуйтеся, носіть маски, дотримуйтеся дистанції. Бережіть себе і своїх близьких. У нас іншого виходу немає. Давайте разом зупинимо пандемію", - резюмував Гройсман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський відвідав медичну роту 95 ОДШБр у Донецькій області

71% українців повністю довіряє ветеранам АТО, які воюють зараз, - опитування

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим від ракетного обстрілу Дніпра

За уточненою інформацією, дитина в Синельниковому, яку вважали загиблою, перебуває у важкому стані в лікарні - ОВА

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА