12:03 05.04.2021

Глава Нацполіції України про роботу підприємців у локдаун: Якщо думаєте, що найхитріші, то помиляєтеся

2 хв читати
Глава Нацполіції України про роботу підприємців у локдаун: Якщо думаєте, що найхитріші, то помиляєтеся

Глава Національної поліції України Ігор Клименко заявляє, що поліція фіксує всі порушення заборони роботи в період локдауну.

"Введення посиленого локдауну - вимога часу. Щодня ми спостерігаємо зростання статистики кількості хворих… Часто під час виконання своїх функцій поліцейський у відповідь на зауваження про, наприклад, відсутність маски чує образи, звинувачення та інколи навіть прокльони. Але все-таки намагається достукатися до правосвідомості людини", - написав Клименко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, якщо на зауваження поліцейського немає належної реакції, то складається адміністративний протокол або адміністративна постанова, залежно від місця скоєння правопорушення.

"На окрему увагу заслуговують деякі підприємці, які не реагують на заборону працювати в період локдауну. Якщо думаєте, що найхитріші, то ви помиляєтеся. Всі ваші порушення поліція фіксує", - наголосив глава Нацполіції.

Він подякував небайдужим громадянам, які повідомляють поліції про роботу підприємств сфер дозвілля, харчування і торгівлі в період локдауну.

"Щодня понад 1200 рейдових груп перевіряють дотримання карантину суб’єктами господарювання. Але інколи не всюди встигаємо, тож допомога громадськості дуже важлива", - зазначив Клименко.

Глава Нацполіції навів статистику зафіксованих порушень за минулий тиждень: складено 1 тис. 881 адмінпротокол за порушення правил карантину людей (усього від початку карантину - 85 982 адмінпротоколи), винесені 11 тис. 44 адмінпостанов щодо неносіння масок або респіраторів (усього - 200 тис. 73 адмінпостанови).

За словами Клименка, перевірено 72 тис. 387 суб'єктів господарювання, виявлено 1 тис. 95 порушень, призупинено роботу 136 закладів (з них 72 - заклади дозвілля, 64 - сфери громадського харчування).

"Нагадую, що в Києві, Чернігові та Миколаєві в межах посиленого карантину весь громадський транспорт переведений у режим спецперевезень. Поліцейські перевіряють наявність у пасажирів спецквитків. Прошу всіх із розумінням поставитися до цієї вимоги", - зазначив Клименко. Керівник Національної поліції закликав не піддаватися на провокації людей, які намагаються "накрутити" і поліцейських, і людей довкола.

"Пам’ятайте: як довго ми будемо жити в умовах жорсткого локдауну, залежить від того, наскільки чітко кожен дотримуватиметься правил гігієни та чинного законодавства", - додав Клименко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА