16:19 08.04.2021

Київрада звернулася до уряду та Міністерства охорони здоров'я щодо використання відомчих лікарень для прийому й лікування хворих на COVID-19 - Кличко

2 хв читати
Київрада звернулася до уряду та Міністерства охорони здоров'я щодо використання відомчих лікарень для прийому й лікування хворих на COVID-19 - Кличко

Депутати Київської міської ради звернулися до уряду та Міністерства охорони здоров'я України щодо використання медичної бази відомчих лікарень, розташованих у місті Києві, для прийому та лікування хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19.

Як повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації, йдеться про близько 10 тис. лікарняних ліжок у 12 відомчих лікарнях. Підтримали таке рішення 102 депутати, які зібралися на засідання в режимі відеоконференції.

"Тому сьогодні на засідання Київради ми винесли питання про звернення до уряду та Міністерства охорони здоров’я щодо використання медичної бази відомчих лікарень, розташованих у столиці, для лікування хворих на коронавірус киян", - наголосив Кличко.

"Уже кілька днів Україна посідає перше місце в Європі та сьоме місце у світі за кількістю інфікованих на коронавірус... Ситуація в столиці дуже складна. Особливо з наявністю вільних ліжок. Адже заповненість ліжок на сьогодні в столичних лікарнях, які приймають хворих, – понад 77%. Більшість медзакладів, що приймають хворих на коронавірус, заповнені. В окремих комунальних закладах завантаженість вже понад 100% від потужності. Тому сьогодні на засідання Київради ми винесли питання про звернення до уряду та Міністерства охорони здоров’я щодо використання медичної бази відомчих лікарень, розташованих у столиці, для лікування хворих на коронавірус киян", - сказав Кличко.

Міський голова вважає, що киян ігнорують і нехтують їхніми інтересами. "Я вважаю таку позицію Кабміну, МОЗ неприйнятною в умовах такої складної ситуації з захворюваністю в Києві та в Україні загалом. Адже сьогодні вага кожного ліжка – це людське життя!" - наголосив він.

Мер Києва зазначив, що місто продовжує шукати можливості й готувати додаткові ліжка. Приймати пацієнтів із COVID-19 готуються, зокрема, в протитуберкульозному диспансері, де сьогодні ремонтують систему подання кисню, облаштовують ліжка і вже набирають фахівців, які лікуватимуть хворих на коронавірусну інфекцію.

Водночас міський шпиталь ветеранів війни сьогодні приймає пацієнтів інших профілів - зокрема терапевтичного та неврологічного, яких поки що не можуть приймати інші медзаклади, де звільнили або звільняють ліжка, щоб лікувати хворих на коронавірус, розповів Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА