12:36 12.04.2021

Грузія вирішила повернути відкликаного майже рік тому посла в Україну

1 хв читати
Грузія вирішила повернути відкликаного майже рік тому посла в Україну

Грузія найближчим часом поверне до Києва свого посла, якого відкликали в травні минулого року для консультацій у зв'язку з ситуацією навколо колишнього грузинського президента Міхеіла Саакашвілі.

Як повідомив у суботу в ефірі телекомпанії "Руставі-2" міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані, рішення про повернення в Київ грузинського посла невдовзі буде ухвалено. "Наразі не час, у такій ситуації, коли навколо України загострюється ситуація, щоб у нас не було на місці посла", - сказав Залкаліані, зазначивши, що Грузія постарається динамічно розвивати відносин з Україною.

"У нас дуже багато спільних викликів, постраждали двосторонні відносини, але ми держава, і діємо виходячи з державних інтересів", - заявив Залкаліані, який вважає, що Україна свого часу з розумінням поставилася до відкликання грузинською стороною посла.

МЗС Грузії відкликало з Києва посла Теймураза Шарашенідзе для консультацій у травні 2020 року через те, що колишній президент Грузії (2004-2013 рр.) Міхеіл Саакашвілі, який став громадянином України, очолив виконком Національної ради реформ України. Тоді Тбілісі заявив, що зробив демарш через призначення засудженої в Грузії особи на публічну посаду в Україні, що не відповідає духу співпраці між двома країнами.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА