22:13 19.02.2021

В "ОПЗЖ" заявляють, що введення санкцій проти Медведчука і його дружини - репресії, порушення Конституції і знищення української демократії

2 хв читати
В "ОПЗЖ" заявляють, що введення санкцій проти Медведчука і його дружини - репресії, порушення Конституції і знищення української демократії

Партія "Опозиційна платформа - За життя" оцінює рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України щодо введення санкцій проти глави політради "ОПЗЖ", народного депутата Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко як репресії, порушення Конституції України і знищення демократії.

"Сьогодні Україна ще на крок наблизилася до диктатури. Рішенням Ради національної безпеки і оборони, в порушення Конституції і законів України, прийнято рішення без суду і слідства накласти персональні санкції на главу політради і голови стратегічної ради "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука і його дружину Оксану Марченко, Тараса Козака та Наталію Лавренюк", - сказано в заяві на сайті партії.

"Опозиційна платформа - За життя" оцінює рішення РНБО щодо введення персональних санкцій проти Медведчука Козака і членів їх сімей "як спланований акт політичних репресій".

"Це бажання диктаторського режиму Зеленського звести рахунки з лідерами опозиції і нанести удар по найбільш рейтинговій політичній силі країни. Жодних законних підстав для цієї позасудової розправи не існує. Всіма законними методами наша партія буде захищати українську демократію, Конституцію і боротися за права своїх однопартійців. Ми ініціювали початок процедури імпічменту Володимира Зеленського, і ми будемо робити все, щоб вона була доведена до кінця. Сьогодні це вже не питання персональних політичних амбіцій і партійних рейтингів. Це питання життя і смерті української демократії", - підсумували в партії.

Як повідомлялося, РНБО ухвалила рішення про введення санкцій проти 19 юридичних і 8 фізичних осіб.

Як озвучив на брифінгу ввечері в п'ятницю, 19 лютого, секретар РНБО Олексій Данілов, серед осіб, які потрапили під санкції, п'ять громадян Російської Федерації (Вацковський Костянтин Борисович, Донченко Віталій Валерійович, Лісогор Сергій Вікторович, Попов Михайло Юрійович і Маслюк Олександр Миколайович), а також троє громадян України. Серед українців - Лавренюк Наталія Миколаївна (цивільна дружина Тараса Козака, проти якого санкції запроваджено 2 лютого), Марченко Оксана Михайлівна, дружина нардепа Віктора Медведчука, сам Медведчук Віктор Володимирович.

Також, за словами Данілова, під санкції потрапили компанії, зареєстровані на території Російської Федерації, а також компанії, частини яких зареєстровані в Молдові та інших країнах.

Він додав, що санкції запроваджено і стосовно п'яти літаків, якими здійснювалися перельоти за маршрутом Київ - Москва.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА