17:59 23.04.2021

В ОПЗЖ сподіваються на зустріч Зеленського і Путіна

2 хв читати
В ОПЗЖ сподіваються на зустріч Зеленського і Путіна

Президенти України та Росії мають якнайшвидше погодити деталі можливих переговорів і прискорити політичне врегулювання конфлікту на Донбасі, заявила народний депутат із фракції "Опозиційна платформа - За життя" ("ОПЗЖ") Наталія Королевська.

"ОПЗЖ" послідовно виступає за діалог на всіх рівнях. Основним інструментом взаємовідносин між країнами має бути дипломатія, а не ультиматуми. Вважаємо за необхідне зняти напруженість в українсько-російських відносинах і прискорити політичне врегулювання конфлікту на Донбасі. Ми сподіваємося, що заяви президентів про можливість зустрічі будуть реалізовані на практиці. І що швидше буде погоджено формат, місце і порядок денний таких переговорів, то краще", - сказала Королевська агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

За її словами, зустріч президентів України і РФ потрібна, щоб зняти ескалацію в українсько-російських відносинах.

"Треба створити постійні канали зв'язку, щоб уникати ескалації в майбутньому. У будь-якому разі тему Донбасу може і має бути там порушено. Але порядок денний ширший - це і питання прямого постачання газу в нашу країну, що дасть змогу знизити комунальні тарифи. Це узгодження порядку зняття взаємних санкцій і торговельних обмежень, що стане хорошим стимулом для вітчизняної економіки та дасть змогу їй вийти з кризи", - пояснила парламентар.

Вона наголосила, що є багато підтверджень того, що діалог працює.

Королевська нагадала, що в 2019 році, коли відновилися контакти між президентами України та РФ, вдалося здійснити обмін утримуваними особами й повернути українські кораблі.

"Знову стала продуктивною робота Тристоронньої контактної групи. Вдалося погодити формулу Штанмаєра як основу для політичного врегулювання. На лінії зіткнення поновилося розведення військ. Відбулася зустріч лідерів у "нормандському форматі", на якій підтверджено відданість політичному врегулюванню конфлікту на основі Мінських угод. Було встановлено перемир'я. З'явилася надія на мир", - додала вона.

Як повідомлялося, Путін висловив готовність обговорювати з президентом України двосторонні відносини в Москві, а для вирішення проблем Донбасу запропонував йому зустрітися з самопроголошеними головами "ДНР" і "ЛНР".

Раніше Зеленський запропонував Путіну "зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де триває війна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА