17:59 26.04.2021

У AstraZeneca визнали необґрунтованим рішення ЄС подати до суду на компанію - заява

2 хв читати
У AstraZeneca визнали необґрунтованим рішення ЄС подати до суду на компанію - заява

Шведсько-британська фармацевтична компанія AstraZeneca заявила, що шкодує у зв'язку з рішенням Європейської Комісії (ЄК) розпочати проти неї юридичну процедуру, вважаючи цей крок необґрунтованим.

"AstraZeneca шкодує у зв'язку з рішенням Європейської Комісії розпочати судовий розгляд щодо постачань вакцини від COVID-19", - йдеться у заяві AstraZeneca.

"Ми вважаємо, що будь-який судовий розгляд позбавлений підстав, і ми вітаємо можливість вирішити якнайшвидше ці розбіжності", - наголосили в компанії.

AstraZeneca зазначила, що "відповідно до своїх прогнозів", до кінця квітня вона поставить майже 50 млн доз вакцини від коронавірусу до європейських країн. Більше того, компанія запевнила, що "повністю дотримувалася угоди про попередню закупівлю", укладеної з ЄК.

"Компанія рішуче захищатиме себе у суді", - наголосили у компанії.

У AstraZeneca нагадали, що на сьогодні AstraZeneca "є провідним постачальником (вакцини - ІФ) до понад 100 країн через програму COVAX".

У AstraZeneca також заявили, що сподіваються на "конструктивну співпрацю з комісією ЄС у справі вакцинації якнайбільшої кількості людей". У компанії додали, що її працівники "залишаються твердо прихильними завданню розподілу вакцин серед жителів Європи і у всьому світі".

Раніше у понеділок офіційний представник ЄК Стефан де Кеєрсмакер заявив, що ЄК здійснила минулої п'ятниці юридичну процедуру проти AstraZeneca через порушення контракту колективної закупівлі продукції фірми.

"Деякі положення контракту не були дотримані, і підприємство не було в змозі представити переконливу стратегію для того, щоб гарантувати очікувані постачання доз вакцини", - сказав прес-секретар у понеділок на брифінгу у Брюсселі.

Для ЄК важливо, продовжив він, щоб було гарантовано швидке постачання достатньої кількості доз, на які європейські громадяни мають право і які були обіцяні за цим контрактом.

"Європейська Комісія запустила цю юридичну процедуру від свого імені та від імені 27 держав-членів, які всі в цьому підтримують комісію", - повідомив де Кеєрсмакер.

AstraZeneca оголосила наприкінці січня, що зможе поставити країнам ЄС у першому кварталі лише 40 млн доз своєї вакцини замість 120 млн, передбачених контрактом, через виробничі труднощі на бельгійському підприємстві компанії. У березні AstraZeneca повідомила про нові затримки постачань Євросоюзу, мотивуючи це експортними обмеженнями.

Єврокомісія (ЄК) подала судовий позов проти AstraZeneca Plc, порахувавши, що компанія порушила умови контракту на постачання вакцин проти COVID-19 до країн Євросоюзу. Позов подав регулятор від імені всіх 27 країн-членів ЄС.

Акції AstraZeneca втрачають в ціні 0,5% на торгах у понеділок. З початку поточного року їх вартість зросла на 2,7%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА