22:31 26.04.2021

Ігор Гладковський про судовий позов проти НАБУ: Ми хочемо відкритого прозорого суду із залученням міжнародних експертів

2 хв читати
Ігор Гладковський про судовий позов проти НАБУ: Ми хочемо відкритого прозорого суду із залученням міжнародних експертів

Підприємець Ігор Гладковський, один із підозрюваних у справі "Оптимумспецдеталь", особисто не отримував повісток із викликом до правоохоронних органів.

Відповідну заяву сам Гладковський зробив в інтерв'ю "5 каналу" у понеділок.

"З приводу так званого розшуку. Ігор Гладковський ні від кого не ховався і не ховається. Це перше. По-друге, десь місяць тому я переніс важку форму COVID-19. Після цього я поїхав на планове медичне обстеження, про яке повідомив усім зацікавленим сторонам - заздалегідь, у встановлених законом межах, часі та формах. Ці всі повістки, які я нібито отримував, я жодного разу не отримував – ні один, ні два, ні три рази", - зазначив Гладковський.

"Так званий розшук, якого навіть немає ні в базі МВС, ні в жодній базі світу, він абсолютно фейковий і він шкодить моїй діловій репутації, моєї компанії...", - заявив підприємець.

Він додав, що наполягатиме на проведенні відкритого прозорого суду із залученням міжнародних експертів.

"Ми пишемо дуже багато клопотань, даємо наші докази, але нас ніхто не чує. Тому єдине, що ми бачимо, це відкритого суду", - заявив Гладковський.

Він уточнив, що прибув у понеділок до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури тому, що "побачив повістку в інтернеті".

"Це була процесуальна дія, я прийшов на повістку, яку побачив в інтернеті, все інше вам можуть розповісти адвокати. Жодних нових чи інших підозр або допитів, як ви сказали, не було і немає", - уточнив Гладковський.

Підприємець додав, що він планує повернутися до лікування на кілька тижнів.

Як повідомлялося, команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила 25 лютого 2019 року фільм, у якому стверджується, що Ігор Гладковський, син екс-першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського (раніше мали прізвище Свинарчук), спільно з Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою через фірми-прокладки постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними вдвічі-вчетверо цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань сягає щонайменше 250 млн грн.

Автори розслідування стверджують: до корупційних операцій причетні екс-перший заступник секретаря РНБО України Олег Гладковський, який раніше був бізнес-партнером на той час президента країни Петра Порошенка, екс-керівник "Укрспецекпорту" та голова держконцерну "Укроборонпром" Павло Букін, а також директори підприємств та інші посадовці держконцерну. У матеріалі також зазначено, що операції організовували через три основні фірми-прокладки, однією яких нібито був завод "Кузня на Рибальському", що належав на той момент Порошенку.

Уранці 26 квітня 2021 року Ігор Гладковський прибув до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, де йому було вручено обвинувальний акт для подальшого розгляду справи в суді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА