13:48 07.12.2020

Зеленський вважає за необхідне відновлення діяльності Ради регіонального розвитку

2 хв читати
Зеленський вважає за необхідне відновлення діяльності Ради регіонального розвитку

- Президент України Володимир Зеленський запросив представників місцевої влади до дискусії про плани підвищення якості життя в усій країні.

"Запрошую всіх представників місцевої влади та нових політиків у громадах до дискусії про те, як нам усім разом досягти такої якості життя у громадах по всій країні, щоб люди бачили: децентралізація - це успіх України. До речі, одним із найбільш перспективних напрямів вважаю реанімацію Ради регіонального розвитку, яка дасть змогу суттєво покращити комунікацію між мерами, главами обласних адміністрацій, центральними органами влади. Місцеве самоврядування - це якраз про якість життя", - написав Зеленський у Telegram-каналі в понеділок.

Президент зазначив, що важливо продовжувати реформу децентралізації саме в такому вигляді, в якому вона була запланована, і наголосив, що ще ніколи на місцевому рівні в Україні не було стільки владних і фінансових можливостей, як тепер.

"Децентралізація - це не просто про гроші, про розподіл можливостей. Передусім це про розвиток. Гроші, як і повноваження, можуть бути тільки інструментом, що застосовується в інтересах громади. Але ж очевидно, що точно не заради втілення в життя тієї чи іншої стратегії розвитку громад точиться така боротьба на місцях. Ось чому завданням конструктивних сил у місцевих радах, центральної влади та суспільства загалом бачу стримування апетитів ділків, які розглядають місцеві бюджети та нові повноваження виключно як особисту годівницю чи компенсатор втрачених можливостей на національному рівні", - заявив Зеленський.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА