12:11 08.12.2020

Пандемія суттєво вплинула на можливість виконання комюніке за результатами зустрічі "нормандської четвірки" - група "За майбутнє"

2 хв читати
Пандемія суттєво вплинула на можливість виконання комюніке за результатами зустрічі "нормандської четвірки" - група "За майбутнє"

Пандемія коронавірусної хвороби COVID-19 суттєво вплинула на всю міжнародну політику і, зокрема, на можливість виконання комюніке за результатами зустрічі "нормандської четвірки", вважає народний депутат, член депутатської групи "За майбутнє" Ірина Констанкевич.

"Щодо зустрічі "нормандської четвірки" і того, що ми очікували за її результатами для України. Якщо бути об'єктивними, то, на жаль, варто зазначити, що цих досягнень не так і багато. Те перемир'я, про яке так багато говорять, воно більше умовне, а його обсяги і масштаби не такі, як хотілося б нам. Але знову-таки, ми розуміємо, що пандемія, яка тотальна в усьому світі, вона вплинула на цю ситуацію, як і на всю міжнародну політику", - зазначила парламентарій у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За її словами, оцінити результати "нормандської зустрічі" загалом має президент України Володимир Зеленський. У групі "За майбутнє" вважають, що незабаром глава держави "задекларує цю позицію".

"Ми розраховуємо, що колись вдасться позитивно вирішити цю ситуацію на користь України, що ми відновимо свою територіальну цілісність, і що ця війна завершиться, а Україна здобуде в ній перемогу", - додала Констанкевич.

Як повідомлялося, 9 грудня 2019 року в Парижі відбулася перша за три роки зустріч лідерів "нормандської четвірки". У рамках саміту президент України Володимир Зеленський, президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Російської Федерації Володимир Путін провели переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі та склали підсумкове комюніке. Водночас вони домовилися про проведення наступної зустрічі у квітні 2020 року за умови виконання всіх пунктів комюніке.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА