19:00 17.12.2020

Розвал більшості в Запорізькій облраді: звинувачення в "захопленні влади" та нелегітимній сесії, а також силовому тиску тітушками

2 хв читати
Розвал більшості в Запорізькій облраді: звинувачення в "захопленні влади" та нелегітимній сесії, а також силовому тиску тітушками

Частина депутатів Запорізької обласної ради на чолі з обраним 15 грудня головою Запорізької облдержадміністрації Віталієм Боговіним заявили про "захоплення влади" з боку "груп людей, які хочуть провести нелегітимну сесію".

Відеозвернення з відповідною заявою зробила в четвер частина депутатів від "Слуги народу", "Опоблоку", "Єднання" та "Батьківщини", а також голова Запорізької ОДА Віталій Боговін.

Боговін заявив, що те, що відбувається в четвер у сесійній залі, де "якісь групи людей" намагаються провести нелегітимну, за його словами, сесію, є "захопленням влади", і правоохоронні органи та СБУ дадуть цьому оцінку. Він додав, що відповідні заяви вже подано.

Як зазначили інші депутати, що зібралися для заяви, голову Запорізької обласної ради обрано, ним став Боговін, і цей факт зафіксований у Єдиному реєстрі керівників і визнаний Міністерством юстиції України.

Зі слів представника фракції "Батьківщина" Владислава Куценка, в четвер депутати Запорізької облради зібралися, щоб працювати, але їм заважають колеги, які керуються "завданнями, що пишуться не в Україні".

Куценко також заявив, що "сценарій дестабілізації не пройде". "Ми виведемо запорожців на майдан", - заявив він.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", після того, як депутати від так званої більшості в Запорізькій облраді на чолі з Боговіним покинули в четвер сесійну залу, заявивши, що через відсутність кворуму сесія облради переноситься на 24 грудня, частина депутатського корпусу залишилася в залі.

Тоді ж в сесійній залі прозвучали заяви чотирьох представників фракції "Слуги народу" про те, що під час голосування за голову облради 15 грудня на них та інших депутатів більшості чинили силовий тиск невідомі люди у чорному камуфляжі - тітушки, а отже, Боговіна було обрано незаконно та з порушенням встановлених законом процедур.

Роз’єднана фракція партії "Слуга народу" в Запорізькій обласній раді призвела і до розпаду так званої більшості, що складається з фракцій "Слуга народу", "Батьківщина", "Опозиційний блок" та "Єднання", оскільки було втрачено чотири стратегічно важливі голоси депутатів.

Після реєстрації частини депутатів, що залишилася в залі, виявилось, що тепер їх 44 особи, що є достатнім для проведення сесії.

Сесія розпочала поіменне голосування за низку невідкладних питань, зокрема скасування рішення Запорізької обласної ради №2 від 15 грудня про обрання головою Запорізької облради Боговіна.

Новоутворена "більшість" проголосувала за це питання одностайно.

Наразі на сесії оголошено перерву.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА