07:39 24.12.2020

Голова Запорізької облради Боговін подав у відставку, депутати обрали третього за два тижні главу ради

3 хв читати
Голова Запорізької облради Боговін подав у відставку, депутати обрали третього за два тижні главу ради

Голова Запорізької обласної ради Віталій Боговін, якого половина депутатського корпусу назвала самопроголошеним, заявив про свою відставку. У ніч на четвер депутати обрали третього за останню декаду голову Запорізької обласної ради - Олену Жук.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", голова Запорізької обласної ради Боговін склав свої повноваження, отримані ним при скандальних обставинах 15 грудня. Про свою відставку Боговін заявив у середу ввечері під час сесії Запорізької обласної ради.

"Події, які розгорнулися тут, не додають нам і відволікають від основних обов'язків. Мета облради працювати в інтересах громади. І люди чекають прийняття важливих рішень. Як за мене, так і за вас, частина людей віддала свої голоси. Те, що ми бачимо , не прикрашає нікого. І особливо не радує наших виборців"- заявив Боговін.

За відставку Боговіна проголосували 44 депутата з 84-х.

Друга частина депутатського корпусу, яка опинилася в меншості, заявила, що дана сесія нелегітимна. Депутати наголошували, що минулого тижня на сесії облради вже був обраний його голова - Віталій Толочек (один із чотирьох депутатів, що вийшов з фракції "Слуга народу" в облраді на знак протесту проти силового тиску на депутатів під час процедури голосування за Боговіна на посаду глави Запорізької облради).

В ході сесії фракція "Слуга народу" висунула нову і єдину кандидатуру на посаду голови Запорізької облради - Жук - керівницю патронатної служби екс-глави Запорізької облдержадміністрації Боговіна, також, раніше була співробітником компанії Боговіна.

Опівночі середи 46 депутатів Запорізької облради приступили до голосування, в результаті чого всі вони віддали голоси за Жук. Вона прийняла присягу.

Таким чином, за останні дев'ять днів депутатам Запорізької обласної ради вдалося обрати вже третього за рахунком главу Запорізької облради.

Як повідомлялося, 17 грудня, на той момент депутатська "більшість", створена місцевими фракціями партій "За майбутнє", "ОПЗЖ", "Європейська Солідарність", а також чотирма депутатами від "Слуги народу" (які заявили в четвер вдень про вихід з цієї фракції і створенні "Фракції Зе") провели вибори голови Запорізької облради. 44 депутати новоствореної "більшості" одноголосно проголосували за обрання головою Запорізької обласної ради 50-річного Толочека, який прийняв присягу.

Друга половина депутатського корпусу тоді не брала участі в голосуванні і не була присутня на сесії. При цьому, їй передувала скандальна сесія Запорізької облради 15 грудня. Тоді депутатська більшість Запорізької обласної ради, що складається з представників партій "Слуга народу", "Опоблок", "Батьківщина" і "Єднання", обрала главу Запорізької облради - нинішнього голову Запорізької обласної державної адміністрації Боговіна. При цьому опозиційні фракції, серед яких "Європейська солідарність" заявили про узурпацію влади.

Фракція партії "ЄС" в Запорізькій облраді тоді заявила, що на сесії представники більшості від "Слуги народу", "Опоблоку", "Батьківщини" і "Єднання" захопили владу і оголосили обрання Боговіна.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА