15:40 25.12.2020

Україна запропонує виробникам вакцини від COVID-19 послуги з транспортування для прискорення її отримання - депутат

1 хв читати
Україна запропонує виробникам вакцини від COVID-19 послуги з транспортування для прискорення її отримання - депутат

Україна запропонує виробникам вакцини проти коронавірусу свої послуги з транспортування препарату до різних країн літаком "Мрія", щоб прискорити постачання препаратів до країни, повідомив голова парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький ("Слуга народу").

"Найпотужніший літак у світі можна обладнати спеціальним обладнанням для підтримки температури мінус 70, і за це прискорити отримання вакцини, якщо ми доставлятимемо цю вакцину на інші замовлення, які надходять до компаній-виробників. Ми проситимемо, щоб отримати позачергово, поза квотою вакцини", - сказав депутат в ефірі телеканалу "Україна 24".

Він зазначив, що згідно з договором, який уряд підписав у рамках міжнародної ініціативи COVAX, Україна має отримати вакцину наприкінці лютого - початку березня.

"Але на сьогодні зусиллями Міністерства закордонних справ, президента України тривають переговори з виробниками, з президентами країн, де розміщені виробники, щоб отримати цю вакцину якнайшвидше", - пояснив він.

Радуцький розповів, що уряд готує пропозицію для таких виробників, як Pfizer, BioNTech і AstraZeneca, щоб використовувати для транспортування вакцини світом українську "Мрію".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА