10:49 30.12.2020

У президентському рейтингу лідирує Зеленський, за ним ідуть Бойко та Порошенко - опитування КМІС

2 хв читати
У президентському рейтингу лідирує Зеленський, за ним ідуть Бойко та Порошенко - опитування КМІС

Якби найближчої неділі відбувалися вибори президента України, то за нинішнього главу держави Володимира Зеленського віддали б свої голоси понад чверть виборців, які вже визначилися зі своїм вибором, свідчать результати всеукраїнського опитування, проведеного КМІС.

Відповідно до розміщеного в середу на сайті КМІС прес-релізу з результатами опитування, респондентам показували два можливих списки кандидатів на посаду президента, і респондент мав обрати одну відповідь для кожного списку. Для мінімізації впливу ефекту порядку списків, різним респондентам ці списки показували в різному порядку.

Отже, якби в президентських виборах брали участь усі запропоновані соціологами кандидати, тоді наразі найбільшу підтримку отримав би Зеленський (його готові підтримати 27% серед респондентів, які визначилися зі своїм вибором). Друге-третє місця ділять лідер партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко (14,7%) і лідер партії "Європейська солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко (13,7%). Далі йдуть голова політради "ОПЗЖ" Віктор Медведчук (8,7%), лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко (7,5%), лідер Радикальної партії Олег Ляшко (6,3%), лідер партії "Українська стратегія" Володимир Гройсман (5,5%), шоумен, ведучий, волонтер Сергій Притула (4,1%), спікер Верховної Ради Дмитро Разумков (3,4%). Інші кандидати мають більш низьку підтримку.

У другому списку порівняно з першим відсутні Медведчук і Разумков, але присутній лідер партії "Сила і честь" Ігор Смешко. У цьому випадку також найбільшу підтримку має Зеленський, якого підтримали б 27,7% респондентів, які визначилися з вибором. На другому місці - Бойко (20,8%), на третьому - Порошенко (14,2%). Далі слідують Тимошенко (7,3%), Смешко (6,5%), Ляшко (6,2%), Гройсман (6%), Притула (3,8%). Інші кандидати мають більш низьку підтримку.

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування громадської думки з 17 до 23 грудня 2020 року. Методом особистого інтерв'ю з використанням планшетів (САРІ) опитано 1200 респондентів, які проживають у 85 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за триступінчастою стохастичною вибіркою із квотним відбором на останньому ступені, який репрезентативний для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, контрольованій українською владою.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і без урахування дизайн-ефекту) не перевищує: 2,9% - для показників, близьких до 50%, 2,5% - для показників, близьких до 25%, 1,9% - для показників, близьких до 12%, 1,3% - для показників, близьких до 5%.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА