11:04 31.12.2020

У групі "За майбутнє" вважають, що ратифікація кредитної угоди c ЄС на EUR1,2 млрд матиме катастрофічні наслідки

2 хв читати
У групі "За майбутнє" вважають, що ратифікація кредитної угоди c ЄС на EUR1,2 млрд матиме катастрофічні наслідки

Ухвалення в 2020 році закону про ратифікацію меморандуму та кредитної угоди між Україною і Європейським Союзом про отримання Україною макрофінансової допомоги від ЄС розміром до EUR1,2 млрд матиме катастрофічні наслідки для країни, вважає член депутатської групи "За майбутнє" у Верховній Раді Дмитро Лубінець.

"Катастрофічні наслідки матиме законопроект №0063 про ратифікацію меморандуму Мінфіну та кредитної угоди Нацбанку. Гроші, як завжди, розкрадуть, але відсотки українці віддаватимуть іще 10-15 років, а наші західні партнери контролюватимуть усе й усіх. При цьому ми постійно ще платитимемо зарплату членам наглядових рад", - сказав Лубінець у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Загалом парламентарій зазначає, що 2020 рік був не найкращим у роботі Верховної Ради, що частково це пов'язане з пандемією коронавірусу й карантином, що впливав на ефективність роботи парламенту. При цьому він наголосив, що народні депутати виконали свою роботу, а ось уряд, на жаль, так і не зміг виконати свою", внаслідок чого мали місце колосальні затримки з соціальними виплатами для медпрацівників.

Як голова парламентського комітету з прав людини, національних меншин, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій Лубінець звертає увагу на те, що в 2020 році Верховній Раді вдалося ухвалити кілька законопроектів, які посилюють захист прав людини. Найважливішим рішенням у цій сфері він вважає ухвалення законопроекту №3984, що допускає дізнавачів, слідчих і прокурорів у район проведення Операції об'єднаних сил. "З 2014 року правоохоронці були позбавлені можливості на належному рівні провадити правоохоронну діяльність на території АТО/ООС", - зазначив депутат.

У 2020 році Лубінець спільно з членами очолюваного ним комітету і депутатською групою зареєстрував у парламенті понад 75 законопроектів і проектів постанов. Частина з них стала законами, зокрема закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання особою без громадянства", який дає можливість людям отримати офіційний статус апатрида й користуватися передбаченими ним соціальними гарантіями.

У 2021 році комітет з прав людини має намір розробити законопроекти про нацменшини та "Про звернення громадян", а також провести парламентські слухання щодо деокупації та реінтеграції Криму, яким цього року завадила пандемія, розповів парламентарій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА