19:00 13.01.2021

Справу про нарколабораторію, що працювала в одному з вишів Львова, передано до суду

2 хв читати
Справу про нарколабораторію, що працювала в одному з вишів Львова, передано до суду

Львівська обласна прокуратура передала до суду кримінальне провадження стосовно учасників злочинної групи, що налагодила виробництво метадону в лабораторії Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій, повідомляє прес-служба Львівської обласної прокуратури.

"Львівська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо чотирьох учасників організованої злочинної групи з міжрегіональними зв'язками, що налагодили мережу з виготовлення, фасування, переміщення та збуту особливо небезпечного наркотичного засобу метадону по всій території України", - йдеться в повідомленні.

Під час досудового розслідування встановлено, що до складу групи входив уродженець Кривого Рогу і троє львів'ян: власник кальян-бару (організатор), працівники цього бару (фасувальник і розповсюджувач), виготовлювач наркотиків - завідувач лабораторії одного з львівських вишів. Вони збували метадон через кальян-бар у Львові та спеціально створений інтернет-магазин, надсилаючи наркотики поштою за передоплатою.

Наприкінці серпня 2020 року під час передачі чергової партії виготовленої продукції 35-річного організатора і трьох учасників угруповання віком від 21 до 36 років затримали й вилучили у них 1,2 кг метадону.

Загалом задокументовано причетність обвинувачених до 25 епізодів протиправної діяльності, зокрема: незаконного виробництва наркотичних засобів і психотропних речовин, утримання місць для незаконного виробництва наркотичних засобів і психотропних речовин та виготовлення і збуту метадону загальною вагою понад 4,5 кг.

Як повідомлялося, інформацію про те, що лабораторію з виготовлення метадону виявили співробітники правоохоронних органів в одному з вишів Львова, оприлюднила 1 вересня 2020 року прокурор Львівської області Ірина Діденко.

Львівське інтернет-видання Zaxid.net із посиланням на неназвані джерела повідомило, що йдеться про Львівський національний університет ветмедицини та біотехнологій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА