08:25 19.01.2021

У Сенаті США стартують слухання щодо затвердження висунутих Байденом кандидатів на ключові пости

3 хв читати
У Сенаті США стартують слухання щодо затвердження висунутих Байденом кандидатів на ключові пости

Сенатори США приступають у вівторок до слухань стосовно затвердження кандидатів на ключові пости в адміністрації США, запропонованих обраним президентом Джо Байденом.

Так, комітет Сенату США з міжнародних відносин розгляне кандидатуру Тоні Блінкена на пост держсекретаря. Він у період з 2013 до 2015 року був заступником радника з нацбезпеки колишнього президента США Барака Обами.

У комітеті у справах розвідки відбудуться слухання щодо кандидатури Евріла Гейнса на пост директора Національної розвідки. З 2015 до 2017 рік Гейнс обіймала посаду заступника директора ЦРУ. При висуванні її кандидатури Байден наголосив, що Гейнс, якщо її кандидатура влаштує сенаторів, стане першою жінкою в історії на посаді директора Національної розвідки.

Сенатори в комітеті з питань збройних сил у вівторок задаватимуть питання на слуханнях Ллойду Остіну, який у разі затвердження стане главою Пентагону в адміністрації Байдена. У разі призначення він стане першим афроамериканцем, який очолив міністерство оборони в США. У минулому Остін вже став першим афроамериканцем, який очолив Центральне командування США.

Крім того, на вівторок заплановано слухання в профільних комітетах щодо кандидатури колишньої глави ФРС Джанет Єлен на пост міністра фінансів, колишнього заступника міністра з питань внутрішньої безпеки Алехандро Майоркаса на пост міністра внутрішньої безпеки і екс-кандидата в президенти Піта Буттіджіча на пост міністра транспорту.

Американські ЗМІ зазначають, що зазвичай затвердження кандидатур починаються набагато раніше, ніж цього разу. Нині Сенат США починає розглядати це питання за один день до інавгурації Байдена, яка відбудеться 20 січня. Так, наприклад, більш ніж за тиждень до моменту вступу Дональда Трампа на посаду президента США шість членів його кабінету були затверджені верхньою палатою.

На минулих вихідних лідер демократів у Сенаті Чак Шумер заявив, що "нам потрібно зробити так, щоб люди швидко опинилися на своїх постах. З огляду на кризу в нашій країні, ми не можемо чекати".

Телеканал CNN зі свого боку зазначає, що, якщо в Сенаті затвердять кандидатів, висунутих Байденом, то це буде найбільша расоворізноманітна адміністрація президента за всю історію США. Зокрема, в ній буде обраний віце-президент Камала Гарріс з індійським і ямайським корінням, кандидат на пост міністра оборони, афроамериканець Ллойд Остін, кандидат на посаду міністра внутрішньої безпеки Алехандро Майоркас кубинського походження і кандидат на посаду посла США в ООН афроамериканка Лінда Томас- Грінфілд. Попередній рекорд встановив президент Барак Обама. Понад 40% у його адміністрації не були білими.

Процес затвердження кандидатів на високі посади в адміністрації США - досить тривалий. Спочатку сенатори задають кандидату свої запитання, обмінюються думками. Потім стосовно кандидатури голосує сенатський комітет. Фінальний етап - голосування Сенату в повному складі.

Таким чином, до інавгурації Байдена, як очікується, у нього ще не буде жодного затвердженого Сенатом члена адміністрації США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА