20:03 21.01.2021

Секретар Харківської міськради вимагає виявити і припинити роботу нелегальних будинків для літніх людей та псевдореабілітаційних центрів у місті

2 хв читати
Секретар Харківської міськради вимагає виявити і припинити роботу нелегальних будинків для літніх людей та псевдореабілітаційних центрів у місті

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов звернувся до голів райадміністрацій і правоохоронців з вимогою провести перевірки, щоб виявити і припинити діяльність нелегальних будинків для людей похилого віку і реабілітаційних центрів для наркозалежних.

"Починаючи з завтрашнього дня, прошу провести тотальні перевірки всіх об'єктів, які розташовані в ваших районах, у всіх 9 районах міста Харкова, на предмет виявлення подібних об'єктів", - сказав Терехов у четвер увечері на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Терехов зазначив, що будинок для літніх людей, внаслідок пожежі в якому загинули 15 осіб, був нелегальним, а будови були зареєстровані за рішенням суду.

"Об'єкт перебував на земельній ділянці площею 0,1 га. Є відповідний акт постійного користування. Цільове призначення - обслуговування житлового будинку та господарчої споруди ... Є акт на право власності - це житловий будинок загальною площею 351,5 кв.м, житловою площею 115,2 кв.м ... на якій знаходилося стільки людей. Найголовніше, найцікавіше, що все там незаконно абсолютно. Все це зареєстровано, всі ці перебудови зареєстровані за рішенням районного суду 8.07.10. Об'єкти - незаконні, люди там перебувають незаконно", - наголосив Терехов.

Він також зажадав перевірити інформацію про наявність у власника нелегального будинку для літніх людей ще чотирьох подібних об'єктів.

Як повідомив директор департаменту охорони здоров'я Юрій Сороколат, п'ятеро людей, які постраждали в результаті пожежі, були госпіталізовані. Двоє з них (65-річний чоловік, доставлений у лікарню швидкої і невідкладної допомоги з 15% опіків, і 73-річний чоловік, якого було госпіталізовано в лікарню №2 з отруєнням чадним газом) перебувають у стані середньої тяжкості. Ще двоє чоловіків (80 і 57 років) і жінка (81 рік) перебувають у паліативному відділенні лікарні №17. Їх стан обумовлено головним чином пережитим стресом.

Начальник міського відділу ГУ ДСНС у Харківській області Володимир Юрченко зазначив, що найбільш імовірною причиною загоряння стала несправність електрообігрівачів. Крім того, за словами Юрченка, в будівлі були порушені шляхи евакуації, на вікнах встановлені решітки.

Як повідомлялося, о 15:03 у Харкові у двоповерховому житловому будинку на вул. Нижній Гиївській, 150-б, попередньо переобладнаному під будинок престарілих, виникла пожежа на другому поверсі. За попередньою інформацією, у будинку на момент пожежі перебували 33 людини, 15 із них загинули. Площа пожежі становила 100 кв. м. О 16:14 пожежу локалізовано, о 16:53 ліквідовано.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.

Директор департаменту соцзахисту населення Харківської облдержадміністрації Юрій Шпарага заявив, що за адресою, де сталася пожежа, не зареєстрований жоден заклад соцзахисту.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА