12:00 22.01.2021

Тимошенко з нагоди Дня Соборності: Лише в єдності можна побудувати сильну Україну

2 хв читати
Тимошенко з нагоди Дня Соборності: Лише в єдності можна побудувати сильну Україну

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко зазначає, що питання соборності актуальне для сучасної України так само, як і сто років тому, і що тільки в єдності можна побудувати сильну країну.

"Сьогодні, 22 січня, – день Єдності і Соборності України. Про це знають і пам’ятають майже всі… Ми відзначаємо його на честь урочистого проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що сталося 1919 року у Києві, на Софійській площі", - написала Тимошенко на своїй сторінці у Facebook.

Вона також нагадала, що сьогодні ще є одна важлива дата: 22 cічня 1918 року Центральна Рада ухвалила IV Універсал, яким проголосила Україну "самостійною, ні від кого незалежною, вільною суверенною державою українського народу".

"Щоправда, зробила вона це, коли було вже пізно, коли над Україною нависла смертельна загроза, коли цю незалежність було вже фактично втрачено… І знадобилося ще сімдесят років лихоліття, сімдесят років репресій, страждань, знущань, неоціненних жертв для того, щоб незалежність України постала знову", - додала вона.

За словами Тимошенко, тепер же українці мають навчитися бути єдиними "у щасті й радощах, в успіхах та перемогах".

"Бо реальна єдність – це не щорічний ритуал біля Софії. Реальна єдність – це чуття тієї "єдиної родини" і нашої спільної Всеукраїнської сили щодня і щомиті", - наголосила Тимошенко.

За словами лідера "Батьківщини", єдність - це той елемент, без якого неможливе будівництво країни щасливих людей.

"Питання соборності актуальне для сучасної України так само, як і сто років тому. Бо єдність – не акт, єдність – це шлях. Ми все ще йдемо, ми все ще у дорозі. І дуже хочеться, щоб це був шлях до спільних перемог, а не до чергових жертв. Шлях до усвідомлення себе нацією та сучасним демократичним суспільством, в якому кожен поважає кожного. Тільки так ми можемо збудувати справді сильну, справді вільну демократичну Україну. Хай так і буде. Слава Україні!" - підсумувала Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА